Nog even en carnaval barst weer los. In deze brief van gemeente Maastricht de belangrijkste regels (nog een keer) op een rij.

In onderstaande brief worden onder punt 1 de belangrijkste items gemeld die anders zijn dan voorgaande jaren. Daarna volgen (onder punt 2) overige belangrijke regels (die niet zijn gewijzigd ten opzichte van andere jaren). Als laatste (onder punt 3) wordt aangegeven hoe met handhaving wordt omgegaan.

Klik hier voor de volledige informatiebrief vanuit de gemeente Maastricht.

Tijdens carnaval is de gemeente 24 uur bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 043. Bel dit nummer wanneer je knelpunten signaleert, bijvoorbeeld belemmering van de vrije doorgang of illegale drankverstrekking.

Zoals de gemeente Maastricht eerder al eens aangegeven heeft werken we samen aan een goed en veilig carnaval voor 2024 en verder. Dat heeft de gemeente Maastricht nu kunnen doen zonder grote impopulaire maatregelen te nemen als afhekken van straten omdat we het open karakter dat ons carnaval kent zoveel mogelijk willen behouden. Maar daarvoor hebben we wel iedereen nodig. Ook zit de gemeente Maastricht net als de horecaondernemers niet te wachten op meer regels en meer handhaving, maar dat valt en staat bij het naleven van de regels en afspraken zoals die gemaakt zijn. Voor karetrekkers, carnavalsvierders én de horeca.

De gemeente Maastricht gaat daarom uit van jouw medewerking en doet een klemmend beroep om mee te werken aan een gezellige maar ook veilige Vastelaovend 2024.

Vragen

Mocht je nog vragen hebben over deze brief dan kun je terecht bij Hanneke van den Bergh via hanneke.van.den.bergh@maastricht.nl of via 06 52 49 79 59.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens