In de week van 4 t/m 11 oktober kleurt de stad in de regenboogkleuren tijdens de allereerste Regenboog Week in Haarlem.

Verschillende activiteiten vinden in deze periode plaats met als hoogtepunt op zondagmiddag 9 oktober; het COC Songfestival, een landelijke liedjeswedstrijd dat voor de 26e keer gehouden wordt en nu voor het eerst in Haarlem plaatsvindt.

In de Regenboog Week vinden er verschillende activiteiten plaats. Onder andere een Kleurrijke Stadswandeling, een literaire lezing door Boekhandel De Vries van Stockum, een feestje ter viering van 10 jaar Regenbooggemeente, een tentoonstelling over Haarlemse Roze Hoogtepunten, een Coming Out Ontbijt. En op zondagmiddag 9 oktober het jaarlijkse COC Songfestival met een vlammende afterparty.

We nodigen alle horecaondernemers in de stad uit om deze week met ons mee te vieren door in je eigen gelegenheid zelf iets te organiseren. We zouden het geweldig vinden als dit jaar een soort van kick-off plaatsvindt van een jaarlijks terugkerend festival; Haarlem Music Pride!

Muziek en de invloed van en op de queergemeenschap
Muziek is de afgelopen decennia van enorm belang geweest voor de LHBTI+-gemeenschap. Én andersom heeft de queergemeenschap een enorme invloed gehad op de pophistory! Denk bijvoorbeeld aan de eerste openlijke transgender Sylvester met zijn hit You Make Me Feel! Muziek is door Sylvester en door vele anderen een manier geweest om meningen te uiten en te vechten voor gelijke rechten. Als we alleen al kijken naar de eerste Gaypride ter wereld, die ontstaan is in 1969 in de New Yorkse nachtclub Stonewall, de opkomst van Discomuziek vanuit de gayscene en de Afro-Amerikaanse gemeenschap, de glamrock (o.a. David Bowie, Lou Reed) met veel androgyne artiesten en de hedendaagse zangers (m, v, x) waar crossdressing al lang geen issue meer is (Harry Styles), is er veel bereikt. Kortom: muziek brengt veel verandering in de samenleving.

Als dank een regenboogvlag cadeau
We zouden het dan ook geweldig vinden als de Haarlemse horeca in de binnenstad laat horen (en zien) dat muziek altijd een manier is geweest om meningen te uiten. Als je meedoet, meld je dan aan (geen kosten), zodat wij je kunnen vermelden op onze website. Ook ontvang je van ons een nieuwe Regenboogvlag, zodat de goegemeente ziet dat je partner bent in de Regenboog Week.

Aan jou de taak om het zo interessant en opvallend te maken als je maar wilt. Dit kan in de vorm van het boeken van een (LHBTI)- act, een band, artiesten of door zelf muziek te draaien die aan genoemd thema voldoet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Homo Top 100. Een café heeft al aangegeven een dragshow te presenteren op zaterdag 8 oktober. Dus als jij ook wat wilt doen, be our guest! 😊

Mocht je mee willen doen, meld je dan per ommegaande aan, dan gaan we een vlag voor je reserveren. Ook willen we op korte termijn een persbericht hierover uitbrengen, dus het zou fijn zijn als we al wat namen (die van jou?) kunnen noemen.

Als jullie nog vragen hebben over het eventueel boeken van queer-acts of tips voor een playlist willen hebben, neem dan contact met ons (Hans Goes en Yvonne Pos, organisatie Regenboog Week én COC Songfestival) op via hello@nolabelsfestival.nl of 06 20 42 26 60.
www.cocsongfestival.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens