Afgelopen donderdag 23 maart jl. vond de tweede beroependag plaats georganiseerd door Woerden on Stage.

Maar liefst 215 beroepsbeoefenaren van zo’n honderd lokale bedrijven en organisaties waren donderdag aanwezig bij het Beroepenfeest. Zij vertegenwoordigden allerlei beroepen in de sectoren Groen & Natuur, Techniek, Handel & Economie en Zorg Welzijn & Maatschappij.

Drie vmbo-scholen en één praktijkschool deden mee. De ruim zevenhonderd leerlingen zijn van Futura, Kalsbeek en Minkema uit Woerden en Yuverta uit Montfoort. Zij hebben voorbereidende opdrachten gemaakt en probeerde tijdens de beroependag een match te maken met hun uitgekozen beroep.

Ook dit jaar was de horeca goed vertegenwoordigd en stonden er maar liefst 11 beroepsbeoefenaren uit de horeca. En dat was maar goed ook, want de vraag vanuit de leerlingen was groot. Veel jonge VMBO-ers staan te popelen om 13 april as tijdens de doe-dag meer te leren weten over het vak Kok of gastheer/-vrouw. De leerlingen gaan dan ook echt iets doen en krijgen zo een reëel beeld van het beroep. Cijfers tonen aan dat 25 procent van de leerlingen, die via On Stage in contact komen met een beroep, daar ook daadwerkelijk een baan, bijbaan of stageplek vinden. Het is mooie investering in de toekomst van branche.

Wil je meer weten over Onderwijs on Stage, check dan https://www.onderwijsonstage.nl/

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens