Ondernemers en bewoners Markt / Wittenburgstraat regelen AED uitgaansgebied

Het Centrum van Zevenaar staat wekelijks bol van activiteiten die grote groepen mensen op de been brengen. Zeker in het gebied rondom de Markt en Wittenburgstraat zijn op alle dagen van de week veel mensen te vinden die een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de Zevenaarse horeca.
Op initiatief van Pablo van Dick, eigenaar Eet-Lokaal, en buurtbewoners Familie Durant is via de ZevenaarDoet actie een groot gedeelte van het bedrag voor de aanschaf van een AED bij elkaar verkregen. Doel was om een AED te installeren die 24-uur per dag bereikbaar is voor burgerhulpverleners. De AED moest volgens de initiatiefnemers zichtbaar en operationeel zijn voor iedereen die ermee om zou kunnen gaan. Via de Gemeente Zevenaar / ZevenaarDoet actie is een groot gedeelte van de aanschaf bij elkaar verkregen. Daarnaast hebben ondernemers, gevestigd op de Wittenburgstraat / Markt, samen met enkele particulieren de rest van het benodigde bedrag bij elkaar gespaard. Mede dankzij de bijdrage van Eethuisje de Minnarij, Eet-Lokaal | Café, Restaurant & Zalen, Wittenburg Eten & Drinken, Sweetie, B&B Landgoed Huis Sevenaer, De Fruitkraam, Stichting Landgoed Huis Sevenaer, SBBL / Bello en diverse particulieren is het resterende bedrag bij elkaar verkregen en is hiermee dit drukbezochte gedeelte van het Zevenaarse Centrum de komende 10 jaar voorzien van een AED.
Tevens is dankzij de diverse bijdragen voorzien in een passende training voor de ondernemers / buurtbewoners om de AED in geval van nood te kunnen gebruiken. De AED is aangemeld op hartslagnu.nl. Door aanmelding bij het oproepsysteem is deze AED dus bovendien beschikbaar voor burgerhulpverleners die zijn opgeroepen bij een hartstilstand in de buurt Markt / Wittenburgstraat. Zij krijgen via hun mobiel de locatie en de code om de AED-kast te openen. Na afloop brengen ze de AED weer terug. Ook de kosten van het opnieuw in gebruik nemen na inzet is voor de komende 10 jaar afgedekt. De AED is geplaatst op de gevel aan de Markt tussen Sweetie en Eethuisje de Minnarij.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens