Help je mee gemeente Delft nóg gastvrijer en aantrekkelijker te maken?

Toilettoegankelijkheid is een blijvend onderwerp van gesprek in Delft. Is het niet door een brief aan de gemeente van de maag-lever-darm stichting, dan wel iemand die een boete krijgt voor wildplassen.

Als Delft hebben we gekozen een gastvrije en inclusieve stad1 te zijn en toilettoegankelijkheid is daar een belangrijk onderdeel van. Door deze toegankelijkheid in Delft zichtbaar te maken en waar nodig uit te breiden, zorgen we voor een gastvrije en inclusieve stad. Zo creëren we een betere bezoekersbeleving (ook voor onze eigen bewoners) en wordt Delft nog aantrekkelijker om te bezoeken. Zowel voor een bezoek aan een toeristische attractie als om te komen funshoppen of een bezoek te brengen aan de Delftse horeca en natuurlijk om in Delft te komen logeren.

Door de toegankelijkheid van de Delftse toiletten te vergroten realiseren we:

- Uitvoering van de visie op toerisme 2030, de pijlers gastvrijheid en sterke economie.
- Een gastvrije en inclusieve stad.
- Een schone stad (geen wildplassers).
- Aantrekkelijke stad om te bezoeken.
- Meer economische bedrijvigheid.

Om dit te realiseren is het nodig om voldoende plekken aan te wijzen in de stad waar bezoekers gebruik kunnen maken van het toilet. Samen met de app HogeNood brengen wij deze locaties in beeld en jij kunt je daarvoor ook aanmelden. De HogeNood app helpt bezoekers om zo snel mogelijk het dichtstbijzijnde toilet te vinden met hun eigen smartphone, laat de route naar het toilet zien en geeft voorzieningen weer, bijvoorbeeld of een toilet toegankelijk is voor iemand in een rolstoel. Ook voor Delft is het belangrijk dat er genoeg toiletten beschikbaar zijn. Meer toiletten maken de omgeving aantrekkelijker en gastvrijer voor een langer verblijf. En voor onze bezoekers (en eigen bewoners) voorkomt het dat mensen gezondheidsproblemen ontwikkelen of dat deze verergeren (door ophouden en minder drinken), ongelukjes en zelfs dat mensen de deur niet uit durven gaan. Jij wilt toch zeker ook jouw gebouw, onderneming of horecagelegenheid aanmelden bij de App Hoge Nood? Het projectteam van Platform Bezoekerseconomie Delft (Miriam of Casper) neemt contact met je op om alles in orde te maken. Als je nu denkt, ik doe het meteen zelf, dat kan ook. Ga dan naar het aanmeldformulier op https://www.hogenood.nl/toilet-toevoegen.

Wanneer je je aanmeldt, moet je bij het vakje ‘Werk je samen met een gemeente?’ de koppelcode Kmc9 invullen. Zullen we samen zorgen dat Delft in de top 100 van meest toiletvriendelijke gemeenten komt? En zo onze bezoekers en bewoners een buitengewone gastvrije ervaring bezorgen?