Gemeente Amstelveen is samen met de Denktank waar KHN en de ondernemersverenigingen OA en VAD zijn vertegenwoordigd sinds begin dit jaar bezig met het herstelplan Amstelveense Economie.

Met als doel het (financieel) ondersteunen van ondernemers. Dit betreft zaken zoals de 1.5 meter Subsidie, de MKB Noodlening en het onlangs opgerichte Stimuleringsfonds. Daarnaast wordt ondernemers meer ruimte geboden om te ondernemen met het gedoogbeleid terrasverruimingen.

Amstelveense Ondernemers bereiden zich ook voor op de toekomst, zo zijn in verschillende gebieden BIZzen in oprichting voor de jaren 2022-2027. Om hen te ondersteunen biedt niet allen de gemeente hulp maar zijn ook de pandeigenaren van het winkelcentrum Kostverlorenhof in actie gekomen met een coulance regeling.

Adviescommissie voor het Stimuleringsfonds

Om de Amstelveense economie te stimuleren en het ondernemersklimaat te versterken is er een Stimuleringsfonds in het leven geroepen. Amstelveense bedrijven of ondernemers kunnen aanvragen indienen voor een cofinanciering van een project of event. Er is een onafhankelijke adviescommissie ingesteld die de aanvragen beoordeeld en een zwaar wegend advies over de aanvragen uitbrengt aan het College B&W.

BIZzen 2022, geen heffing wel geld

Om de BIZzen in oprichting in de komende jaren te ondersteunen is onlangs besloten dat de Belastingdienst Amstelland in het 1e BIZ jaar (2022) geen heffing oplegt aan de gebruikers van de panden terwijl de BIZ vereniging van de Gemeente wel de subsidie ontvangt.

Pandeigenaren Kostverlorenhof helpen huurders

De Pandeigenaren van het winkelcentrum Kostverlorenhof hebben besloten om hun huurders financieel tegemoet te komen. In het 2e BIZ jaar (2023) hebben de eigenaren voor de BIZ heffing, die wordt uitgevoerd door de belastingdienst, een coulance regeling ingesteld die zowel de huurders als de ondernemers BIZ financieel verder helpt.

Heb je een goed plan voor het stimuleringsfonds maar wil je daarbij wat extra hulp? Meld je bij een van de bestuursleden van KHN Amstelland via amstelland@khn.nl of bij je regiomanager Miriam Geerlings via m.geerlings@khn.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens