De gemeente Amstelveen start deze week met de campagne ‘Toegankelijk zijn doe je zo!’.

Met video’s wil de gemeente ondernemers inspireren en tips geven hoe zij, met een kleine aanpassing, de toegankelijkheid kunnen verbeteren voor bezoekers met een beperking.

Meld je snel aan en verdien € 500

Om ondernemers op weg te helpen geeft de gemeente een bedrag van € 500,- aan de eerste vijftien aanmelders om hun winkel, restaurant of bedrijf zo toegankelijk mogelijk te maken. Het bedrag kunnen zij besteden aan de aanschaf van bijvoorbeeld een drempelhulp of beugels in het toilet.

De video’s laten tips zien over onder andere het plaatsen van een drempelhulp bij de ingang en het vrijhouden van gangpaden van obstakels. Ook wijzen ze op het belang om op de website aan te geven of de locatie toegankelijk is voor mensen met een beperking en bijvoorbeeld (gehandicapten)parkeergelegenheid in de buurt heeft. Bedrijven die in aanmerking willen komen voor de bijdrage van de gemeente kunnen zich aanmelden via toegankelijk@amstelveen.nl.

Advies van ervaringsdeskundigen

Ondernemers kunnen ook advies inwinnen van ervaringsdeskundigen om de toegankelijkheid in de organisatie of het bedrijf te verbeteren. Leden van de werkgroep ‘Inclusie Amstelveen: iedereen doet mee’ zijn beschikbaar om mee te denken en tips te geven. Dat kan gaan om het wegnemen van fysieke drempels maar ook mentale drempels voor werknemers of bezoekers met een psychische kwetsbaarheid. Vragen aan de werkgroep kunnen ondernemers stellen via: toegankelijk@amstelveen.nl.

Video's

Bekijk de video's met tips voor een toegankelijke onderneming.

Let op obstakels: video met audiodescriptie bekijken.
Plaats een drempelhulp: video met audiodescriptie bekijken.

Meer informatie

Wil je als ondernemer meer informatie en tips op het gebied van toegankelijkheid? Bekijk de pagina Toegankelijke onderneming.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens