amsterdam&partners lanceert in samenwerking met gemeente Amsterdam een nieuwe imagocampagne voor de stad Amsterdam. De campagne, die onderdeel is van het maatregelenpakket en de visie ‘bezoekerseconomie 2035’, streeft ernaar bezoekers en bewoners op een frisse manier naar de stad te laten kijken.

In eerste instantie richt de campagne zich op de internationale bezoeker. Met een nieuw concept ‘Renew your view on Amsterdam’ zorgt de campagne dat de bezoeker de stad ziet en ervaart zoals Amsterdammers die zien en ervaren

De campagne is niet gericht op het aantrekken van meer bezoekers maar op ander soort bezoekers. Door het veranderen van het huidige perspectief op Amsterdam wil men bezoekers aanspreken die de stad verrijken en bijdragen aan de leefbaarheid in alle buurten.

Geerte Udo, directeur amsterdam&partners, benadrukt het belang van een realistisch en aansprekend imago: "Deze campagne laat het echte Amsterdam zien, met aandacht voor de schoonheid, gezelligheid, kunst- en cultuuraanbod, leuke winkels, spannende evenementen en de vele fijne buurten in de hele stad. Hiermee trekken we bezoekers aan die de stad verrijken en de leefbaarheid verhogen."

De aanleiding voor het nieuwe imago ligt in het eenzijdige beeld dat Amsterdam de afgelopen jaren heeft gekregen als een grenzeloze stad waar alles kan zonder rekening te houden met anderen. Dit heeft geleid tot overlast voor bewoners en andere bezoekers, vooral in de oude binnenstad. Daarnaast is de visie op de rol van cultuur, diversiteit, duurzaamheid, de lokale economie, internationale bedrijven en toerisme in de stad veranderd. Waarbij niet groei, maar waarde toevoegen voor alle Amsterdammers centraal staat.

In samenwerking met meer dan 150 betrokken partijen uit alle stadsdelen heeft amsterdam&partners een vernieuwd verhaal over de stad gecreëerd. Dit verhaal, gebaseerd op initiatieven van echte Amsterdammers, dient als basis voor de 'Renew Your View'-campagne, die doorloopt tot eind 2025.

Bekijk hier de film van de imago campagne : 'Renew Your View on Amsterdam'

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens