Je kunt je afvragen of de gemeente gek is geworden. Voor meer info over de campagne zie Amsterdam start campagne Stay Away tegen overlastgevend toerisme - Gemeente Amsterdam.

KHN veroordeelt dit soort campagnes en vele experts denken dat dit niet het beoogde resultaat gaat opleveren. Uiteraard geeft deze campagne een negatief beeld over de stad wat we niet willen uitdragen. Een aantal mediakanalen in het buitenland hebben aandacht besteed aan deze campagne. Samen met campagne experts zijn we van mening dat deze negatieve aandacht gewenste respectvolle bezoekers mogelijk weerhoudt te komen en dat de bezoeker die zich misdraagt en hier komt om te feesten en beesten niet wegblijft. Campagne voeren op gewenste bezoekers en meer aandacht voor de diversiteit en parels verspreid in onze stad zou veel wenselijker zijn.

Wij richten ons op de plannen zoals verwoord visie 2025 Herontwerp Bezoekerseconomie Amsterdam.

Mocht je als hotelier een uitleg moeten geven aan bezoekers die vragen stellen over wat de campagne betekent, dan kun je ook verwijzen naar Rules and regulations in Amsterdam | I amsterdam. Mogelijk sowieso slim om dit paraat te hebben en te tonen aan je gasten.

Amsterdam is for everyone

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens