De nacht heeft Amsterdam veel te bieden. In de nacht ontstaan initiatieven die waardevol zijn voor Amsterdammers.

Amsterdam wil een bloeiende, diverse nachtcultuur stimuleren met plekken die zelf hun openings- en sluitingstijden mogen bepalen.

24-uursvergunning

9 clubs/culturele podia en restaurants in Amsterdam krijgen een 24-uursvergunning. Zij liggen allemaal buiten het centrum. Voor 5 van deze plekken is de 24-uursvergunning nieuw en voor 4 plekken wordt de vergunning nu verlengd. In totaal krijgen 9 plekken dus een nieuwe 24-uursvergunning. Verder zijn er 8 plekken in de stad waarvan de vergunning nog loopt. Alles bij elkaar heeft Amsterdam nu dus 17 plekken met een 24-uursvergunning.

Om de gewilde vergunning te krijgen, moet de plek iets toevoegen aan het aanbod in de stad en onderscheidend zijn. Bijvoorbeeld met een artistiek programma. Ook moet het initiatief financieel en praktisch haalbaar zijn. De plek mag geen overlast geven aan omwonenden of omliggende bedrijven en moet goed bereikbaar en veilig zijn. Vergunningen worden afgegeven voor een periode van 3 jaar. Deze periode kan 1 keer verlengd worden met 3 jaar.

Lees hier het hele nieuwsbericht van de gemeente Amsterdam.

Bron: Gemeente Amsterdam

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens