Donderdag 13 december 2018 was het drukte alom bij De Tierelier in Bergeijk.Een zaal bomvol met stoelen…Wij, als KHN Bergeijk hebben het echt voor elkaar gekregen samen ruim 200 kaarten te verkopen! En wat een enthousiasme.

De rij om naar binnen te gaan was lang, auto's stonden bijna in Luyksgestel en iedereen had er zin in! Aletta Smits, die al 8 jaar lezingen geeft over het brein van pubers, was er klaar voor. Anderhalf uur lang een interessant verhaal over pubers en hun brein. Puber ben je van je 9de tot 25ste, en je kan er niks aan doen. De hersenen van pubers werken echt anders dan van volwassenen, dus als ze iets doen wat anders is dan volwassenen bedoelen ze dat echt niet zo. Belangrijke les van de avond, een puber heeft geen tijdsbesef.
Over 2 weken is een eeuwigheid dus waarom zou je nu haast maken?

Het initiatief voor deze avond kwam vanuit KHN Bergeijk, de krapte op de arbeidsmarkt is voelbaar, er zijn minder gemotiveerde jonge collega's te vinden. Ze hoeven niet meer te werken, willen niet werken of hebben geen tijd om te werken. Iets wat in de toekomst moet veranderen. Onze branche kan niet zonder nieuwe aanstroom medewerkers. Jong in de horeca leer je sociale vaardigheden, met diverse mensen omgaan, doorwerken in tijden van drukte, een team vormen en nog veel meer. Iets waar je in je hele toekomst, ook buiten de horeca, profijt van hebt. Ook in het economisch actieplan voor de komende jaren van de gemeente Bergeijk, komt dit naar voren.

Hoog tijd om zelf het heft in handen te nemen en de pubers beter te gaan begrijpen. Als de werkgever, ouder en leerkracht de puber beter begrijpt, levert dat begrip op voor beide partijen. De ouders van de toekomstige medewerkers zaten massaal in de zaal. En allemaal kregen ze nieuwe inzichten, verbaasde ze zich er over dat andere ouders tegen hetzelfde aanlopen, en ontdekken ze hoe een puberbrein werkt.

Wij mogen terugkijken op een grandioos geslaagde avond!

De opkomst was massaal, de uitvoering uitmuntend en alleen maar positieve reacties.
Wij zijn trots op deze opkomst en het geeft ons moed om nog eens een interessante avond te organiseren.

En dan is het jaar alweer bijna voorbij, vanuit het bestuur wensen wij u allen een sfeervolle kerst en een grandioos mooi 2019, blijf gezond, blijf lachen en ga ervoor!

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens