Tijdens de biertapwedstrijd in Drenthe bij Iers Restaurant & Pub De Turfsteker in Westerbork werd het beste biertje getapt door Beata Vosseberg van H.C.R. Boschzicht. Ruim 20 bartenders namen maandag 23 oktober deel aan de regiowedstrijd en na een spannende finale won Beata met 161 punten.

De 2e plek was voor Wim Huizenga van de Boshof en de 3e plek voor Hugo Treur van Iers Restaurant & Pub De Turfsteker. In het hele land strijden barmannen en -vrouwen om deze prestigieuze titel tijdens vier regionale voorrondes. De regionale winnaars staan in januari 2024 in de landelijke finale op de vakbeurs Horecava in Amsterdam.

Een professionele vakjury beoordeelt het vakmanschap van de deelnemers: het voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van de getapte biertjes en speciaal bieren.

Voorrondes en finale NK Biertappen op Horecava 2024

Er zijn vier regionale wedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes per regio die door horecaondernemers worden georganiseerd. De opdracht aan de deelnemers is om 2 fluitjes en 2 vaasjes bier te tappen en om een speciaalbier aan de vakjury te presenteren door deze uit het flesje uit te schenken. Beata gaat door naar de landelijke finale.

Vakmanschap en passie

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Tapwedstrijden kunnen door ieder horecabedrijf of enthousiaste horecamensen worden georganiseerd.

Foto: Links van Beata staat Wim Huizenga en rechts van Beata staat Hugo Treur.