Graag maken wij jullie er op attent dat het binnen de Keyport2020 gemeenten (Cranendonck, Weert, Nederweert, Leudal, Roerdalen, Maasgouw en Roermond) mogelijk is om een bedrijvenscan te laten maken om te bezien hoe je door afvalrecycling kosten kunt besparen.

Project InduSym - Afval recyclen is winst genereren

Waarom is dit interessant?
Alle ondernemers in de Keyport regio krijgen een Bedrijvenscan aangeboden om hen te helpen bij het inzichtelijk maken van kansen om eenvoudig te starten met duurzaam ondernemen op een manier die geld oplevert dan wel bespaart. Vervolgens wordt de ondernemer geholpen om deze kansen ook op te pakken. Door de medefinanciering van Gemeenten en Keyport, kost dit de ondernemer enkel een symbolisch bedrag van 100 euro.

Wat is InduSym?
InduSym is een afkorting die staat voor industriële symbiose. Dat is een vorm van een circulaire economie waarbij de reststroom van één bedrijf de grondstof van een ander bedrijf wordt. Als er voldoende van deze uitwisselingen zijn ontstaat er een cirkel zonder restafval. Zo werken we efficiënter, economischer en duurzamer samen. Samenwerkende bedrijven kunnen:

  • Goedkoper aan ingrediënten en overige benodigde grondstoffen komen door ze een tweede leven te geven
  • Reststromen (zoals etensresten) een nuttige(re) bestemming geven
  • Besparen op of geld verdienen aan afvalverwerking

InduSym helpt vraag en aanbod te matchen en te verbinden. De tool borgt ieders privacy. Bedrijven met een (anonieme) match, kunnen met elkaar in contact komen om een uitwisseling van materialen in de praktijk te brengen.

Wat levert het je op?
Een expert loopt mee door de organisatie om alle stromen inzichtelijk te maken (ook de minder zichtbare stromen). Vervolgens krijgt de ondernemer een persoonlijk advies over quick-win's en wordt hij tevens gekoppeld aan mogelijke matches.

Daarnaast wordt de data van de deelnemende bedrijven verzameld, om te kijken naar collectieve mogelijkheden voor het bedrijventerrein, waarbij de ondernemers ondersteund worden om deze collectieve projecten te realiseren. Denk aan:

  • Collectieve zonnepanelen of een warmtepomp (incl. subsidie)
  • Collectief inkopen en inzamelen van koffiedik om hier zwammen op te laten groeien die ingezet kunnen worden in de horeca;
  • Samenwerken met de agro sector in de regio om seizoensgebonden overschotten een kans te geven
  • En alle overige kansen die uit de bedrijvenscans naar voren komen...

Meer weten of ben je geïnteresseerd?
Neem dan contact op met Renske Cox (projectleider Keyport 2020) 06 57 58 79 20 of renske.cox@keyport2020.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens