Als je een terras hebt moet je voor 26 augustus 2019 een ontheffing aanvragen.

Sinds 26 februari 2019 zijn er “Nadere regels terrassen Sint Michielsgestel” vastgesteld. Tot op heden is er door de gemeente geen actie ondernomen om horecaondernemers over deze regels te informeren, ondanks herhaalde verzoeken vanuit KHN Sint Michielsgestel.

Voor sommigen van jullie zal er niet veel veranderen maar het kan wel zijn dat op bepaalde onderdelen het terras door de nieuwe regels aangepast moet worden. Er bestaat echter de mogelijkheid om je huidige terras te houden maar dan moet je wel snel een ontheffing aanvragen.

Dit moet gebeuren voor 26 augustus 2019. Zie artikel 12:
Overgangsrecht
Voor terrassen die aanwezig zijn op het moment van inwerking treden van deze regels en waarvoor binnen 6 maanden daarna ontheffing is aangevraagd, kan het bevoegd bestuursorgaan besluiten bij de beoordeling van die aanvraag deze nadere regels deels of geheel buiten toepassing te laten.

Een van de regels die wat meer uitleg behoeft is Artikel 4 regel 2:
De oppervlakte van een terras bedraagt niet meer dan 50% van de oppervlakte van de gehele openbare inrichting.

Dit betekent bijv. dat als de binnenruimte 100m2 is het terras ook 100m2 mag zijn. In uitzonderlijke gevallen kan er ook nog afgeweken worden van de regels.

Heb je vragen over de aanvraag neem dan contact op met Franca Verstraten:
F.Verstraten@MijnGemeenteDichtbij.nl of 0411-655239.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens