16 mei jl. heeft er een bestuurlijk overleg plaatsgevonden tussen de gemeente Drimmelen en Koninklijke Horeca Nederland.

Vanuit de gemeente was wethouder Tim Simons en de beleidsmedewerkers vergunningen, vrije tijd en horeca aanwezig. Koninklijke Horeca Nederland was vertegenwoordigd door Frank & Riccardo.

Belangrijke punten die we hebben besproken:

Evenementenbeleid
Beleidsmedewerkers van de gemeente Drimmelen zijn bezig met opstellen van een nieuw evenementenbeleid. Deze stukken zijn nog niet openbaar. Wel is ons toegezegd wanneer ze in de conceptfase zijn, KHN hiervoor wordt uitgenodigd.

Jachthaven Drimmelen
De gemeente Drimmelen vindt levendigheid op de jachthaven van Drimmelen belangrijk. Samen met recreatie & horecaondernemers is hier meermaals over gesproken. Initiatieven worden opgepakt. In de seizoenmaanden is minimaal altijd één horecagelegenheid open. We hebben tevens aangegeven dat ondernemen in de wintermaanden uitdagend is. Waarbij ondernemers kosten en omzet goed in de gaten moeten houden. Samen met de gemeente Drimmelen gaan we kijken wat de mogelijkheden en kansen zijn om de haven in de wintermaanden ook bruisender te maken.

Paracommercie in de gemeente
Op dit moment zijn er bij de gemeente Drimmelen geen alarmerende berichten rondom paracommercie bekend. Wel wordt hier op gehandhaafd en dient de APV als uitgangspunt. Indien wij als KHN een melding willen maken, kan dit via een handhavingsverzoek. Dit handhavingsverzoek kan ook anoniem gedaan worden. Enige nadeel is dat we dan geen terugkoppeling ontvangen. Als er zaken spelen kan je altijd contact opnemen met het bestuur of de regiomanager.

Verzoek om onderstaande onderwerpen te delen vanuit de gemeente:

De actualisering van de knooppunten fiets- en wandelroutes, waarbij we de horeca meer willen aandoen en betrekken:
De gemeente Drimmelen gaat, in samenspraak met VVV Drimmelen en Visit Brabant, de huidige fiets-, wandel- en ruiterknooppunten en routes in kaart brengen. Het doel is het optimaliseren van de bestaande fiets-, wandel- en ruiterknooppunten en de andere routes binnen de gemeente. Ons streven is om onze knooppunten beter te integreren in het netwerk van aantrekkelijke locaties binnen de gemeente Drimmelen. Om dit te bereiken gaan we samen met ondernemers kijken naar de routes en hoe deze geoptimaliseerd kunnen worden voor recreanten zodat ze door de centra fietsen, langs lokale horeca komen en kunnen bijdragen aan de lokale (toeristische) aantrekkingskracht van de regio. Ondernemers die suggesties hebben voor het optimaliseren van een route bij hun in de buurt kunnen daarvoor ook direct contact opnemen met Team Economie, via teameconomie@drimmelen.nl.

De HogeNood app, waarbij we ook de samenwerking met de horeca zoeken:
De gemeente Drimmelen is bezig met het implementeren van de Hoge Nood App. Deze app wordt door meerdere gemeenten in Nederland gebruikt om (semi)openbare toiletten inzichtelijker te maken en op die manier gastvrijer en inclusiever te zijn. Bij het implementeren van de app gaan we eerst intern kijken welke toiletten wij als gemeente beschikbaar hebben of beschikbaar kunnen stellen voor het publiek. Daarna gaan we met (horeca) ondernemers in gesprek om te kijken of zij hun toilet kunnen openstellen binnen de Hoge Nood App. Meer informatie over de Hoge Nood app vindt u hier. Ondernemers die op voorhand zich al aan willen melden om opgenomen te worden in de HogeNood app kunnen daarvoor direct contact opnemen met Team Economie, via teameconomie@drimmelen.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens