Onlangs is in de gemeente Berg en Dal het nieuwe beleidsplan Horeca Buitengebied behandeld. De werkgroep van KHN Groot Nijmegen is hierbij nauw betrokken geweest.

Er is meerdere keren contact geweest tussen de werkgroep KHN Groot Nijmegen en de gemeente Berg en Dal, waarbij de werkgroep aan alle kanten heeft geprobeerd verbeteringen in het stuk te krijgen. We hebben het hier gek genoeg niet over horeca, maar over agrarische bedrijven en particulieren die horeca-activiteiten erbij mogen doen.

De samenwerking tussen gemeente en werkgroep begon goed met als start een schema van alle opties en mogelijkheden. Verder de diepte in was er enige behoefte aan verbeteringen en dat heeft de werkgroep te bewerkstelligen door middel van zienswijzen en gesprekken. Bij verbeteringen kun je denken aan "tot hoe laat mag een boerenterras open?" en "hoe groot mag zo’n terras zijn?". Daarvan zijn slechts kleine aanpassingen als aantal gasten bij B&B en de eindtijd boerenterras zomer/winter verwerkt.

Het stuk is richting de raad gestuurd ter goedkeuring. Door intensieve lobby is de politiek duidelijk gemaakt dat het stuk aangenomen mocht worden. Helaas is dat niet voldoende gelukt, maar de lobby naar de raad daarentegen wel! Het gevolg is dat het stuk van de agenda afgehaald is en weer terug moet naar de tekentafel. Uiteraard gaat de werkgroep hier weer volop mee aan de slag!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens