Op dinsdag 13 februari jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad bij Locael. Enkele belangrijk punten uit het bestuursoverleg vind je onderstaand terug.

Tom Nelissen van Dané en Peter de Rooij van Locael zijn aangeschoven bij de bestuursvergadering. We bedanken Peter voor zijn gastvrijheid.

CHO van start, meld je aan!
Het Collectieve Horeca Ontzeggingenbeleid (CHO) is weer actief. Het is weer mogelijk om een ontzegging aan te vragen voor overlast gevende personen. Elke woensdagmiddag in de even weken om 15.30 uur is een overleg waarin de ontzeggingen besproken worden met de deelnemers. We zullen zorgen voor een persmoment om het breder uit te meten.

Tevens wordt op het CHO overleg meer verteld over verschillende mogelijkheden van trainingen op het gebied van ongewenst seksueel gedrag.

Mocht je nog niet aangemeld zijn bij het CHO systeem, kun je het melden via haarlem@khn.nl en/of aanwezig zijn bij een CHO overleg.

Controle schenken alcohol
De gemeente heeft een onderzoek gedaan naar de naleven van de regels van schenken van alcohol. Gemeente wil een bureau inhuren om de horeca tips te geven hoe je de controle het beste kunt uitvoeren en om te horen waar de horeca tegenaan loopt.

Werkgroep fietsparkeren
Er komt een werkgroep vanuit de gemeente om de problemen rond het fietsparkeren aan te pakken. Begin maart is er een overleg hierover.

Pilot openingstijden
Er is niet concreet door de gemeente gedefinieerd wanneer de pilot een succes is. Er is eerder een persbericht opgesteld waarna het de bedoeling was om in te spreken in de raad, echter is uitgesteld. 15 februari is er een gesprek met de burgemeester over Smedestraat.

Hoteloverleg Haarlem
In 2024 gaan we in overleg over de toeristenbelasting na 2025 . Daarnaast zoeken we altijd het gesprek en de aandacht op m.b.t. de regelgeving ten aanzien van particuliere verhuur en kleine verblijfsaccommodaties bijvoorbeeld boven winkels. Dit met het oog op het bewaken van een eerlijk speelveld.

Verder hebben we gesproken over:

  • - Er zijn overlegsessies geweest over hoe de BIZ voor de toekomst ingericht moeten worden, voornamelijk communicatief. En er wordt een visie ontwikkeld voor de mogelijkheden en het kader van de aanvragen
  • - Het programma voor de Nachtvisie ligt bij de gemeente.
  • - Zero emissie zone komt in 2025. Gemeente is bezig met een hub.
  • - 25/26 maart Noord-Hollands Horecabeurs in het AFAS Stadion Alkmaar.
  • - KHN organiseert dit jaar nog 2 dagen een inspiratietour.


14 maart volgende bestuursvergadering KHN Haarlem
De volgende bestuursvergadering is op dinsdag 14 maart om 09.00 uur. Heb je onderwerpen, ideeën of vragen die je per mail wil stellen zodat we het kunnen meenemen in de vergadering, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort! Op www.khn.nl/haarlem volg je het laatste nieuws vanuit KHN Haarlem.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens