De personeelsproblematiek in de horeca is momenteel erg groot, zowel op op korte als lange termijn. Daarom starten we in de Regio Zwolle een programma om op korte termijn mensen op te leiden voor de horeca.

Henk van Voornveld, aanjager HCA Sectortafel Vrijetijdseconomie Regio Zwolle, vraagt je deel te nemen aan het volgende Voorschakeltraject Horeca:

Beste horecaondernemer,

De personeelsproblematiek in de horeca is momenteel erg groot. Een enquête onder vrijetijdsondernemers in de Regio Zwolle heeft bevestigd wat we eigenlijk al wisten: zowel op korte als lange termijn is er een groot tekort aan beschikbare medewerkers. Horecagelegenheden blijven dicht, omdat ze geen personeel hebben. Daarom starten we in de Regio Zwolle een programma om op korte termijn mensen op te leiden voor de horeca.

We richten ons in dit programma specifiek op 50 plussers met interesse in de vrijetijdssector. Via het UWV nodigen we mensen uit die we via een webinar interesseren voor het werken in de horeca. Bij voldoende interesse wordt vervolgens een maatwerktraining aangeboden door Deltion: 6 trainingsdagen met 'Praktische Vaardigheden in de Bediening'. Deze training wordt begin juli afgerond. Daarna zijn de mensen die de training hebben gevolgd inzetbaar in de horeca.

Kun jij moeilijk aan medewerkers komen en heb je interesse in 50 plussers die deze training gevolgd hebben, laat dat dan weten. De eerste webinar is op woensdag 2 juni, het trainingsprogramma start (onder voorbehoud) op 14 juni. Als je geïnteresseerd bent, meld dit dan bij je regiomanager. We hopen op deze wijze op korte termijn een bijdrage te kunnen leveren aan de personeelsproblematiek in de horeca!

Hieronder een korte omschrijving van de doelgroep die we via UWV, maar binnenkort ook via social media en advertenties proberen te bereiken.

Webinar 50 plus in de VTE sector/horeca

  • Ben jij die levenslustige 50 plusser die interesse heeft in de vrijetijdssector/horeca?
  • Ben jij die 50 plusser die veel ervaring heeft opgedaan in verschillende bedrijfstakken, maar die nu uitkijkt naar een sector, waar hij/zij mensen kan ontzorgen en laten genieten?
  • Doe dan mee aan het webinar dat we op 2 juni organiseren.
  • We laten zien hoe interessant de vrijetijdssector is, niet voor niets de sector van de (glim)lach.
  • Laat je inspireren door de verhalen van Gerrit-Jan Hagedoorn, eigenaar van Vakantiepark De Beerze Bulten en luister naar het verhaal van oudere werknemers die nog volop meedraaien.
  • Natuurlijk is het een sector waar veel jonge mensen werken, maar ook senioriteit en ervaring worden zeer gewaardeerd en kunnen het verschil maken.
  • En met een korte (maatwerk)opleiding kun je meteen aan de slag!

Met vriendelijke groet,

Henk van Voornveld
Roachfield Consulting

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens