Als er een sector is die goed z’n best heeft gedaan om de risico’s van besmettingen voor gasten te voorkomen dan waren de meesten van jullie dat. Ondanks alle beperkingen en aanpassingen is er hard gewerkt om de verloren omzet van het voorjaar nog wat goed te maken en dan komt er toch een (gedeeltelijke) lockdown. Een enorme domper.

Ik begrijp heel goed dat de rek er uit kan zijn en dat de economische gevolgen groter gaan worden. Dit voor de medewerkers en voor jullie zelf. Geen inkomsten, wel doorlopende kosten die ook niet allemaal gecompenseerd worden. Al hoop ik dat hier vanuit Den Haag nog wat meer aan gedaan wordt. Voor wat ik kan zal ik mij daar ook voor inzetten. De terrashuur schorten wij als gemeente natuurlijk meteen weer op.

Wanneer dat mogelijk is zal een deel van jullie kiezen voor afhaalmogelijkheden in welke vorm dan ook. Met z’n allen de locale ondernemers ondersteunen is iets wat gelukkig ook nog kan. Dat is niet genoeg, maar ik hoor er wel veel Edenaren over. Als gemeente gaan we dat ook weer promoten.

Geen prettige berichten nu. Toch moeten we de moed er in houden. De eerste lockdown zijn we te boven gekomen en dat gebeurt met deze ook weer. Hoe strakker we ons aan de richtlijnen houden, hoe sneller er weer versoepelingen kunnen zijn. Dat de horeca daar op in kan spelen heeft u eerder bewezen. Ik sta echt in de stand van medewerking wanneer en waar dat kan.

Ik wens u, uw familie en medewerkers veel sterkte deze weken en wij treffen elkaar vast ergens in Ede.

NB: In de bijlage vind u nog wat extra informatie van het Team Corona van gemeente Ede.

Vriendelijke groeten,

René Verhulst
Burgemeester van Ede

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens