Naar aanleiding van het artikel in de Limburger waarin werd aangegeven dat de heer Scholten (burgemeester van Venlo en voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord) na afloop van de raadsvergadering in 't Raodhoes in Blerick “de bar geopend zou hebben”, heeft het bestuur van KHN Groot Venlo een gesprek gehad met de heer Scholten.

Tijdens dit gesprek heeft de heer Scholten aangegeven dat hij de gang van zaken bijzonder betreurt en gevraagd om onderstaand bericht ook met jullie als horecaondernemers in de Veiligheidsregio Limburg-Noord ter informatie te delen.

Beste horecaondernemers,

Vrijdagochtend heb ik gesproken met een vertegenwoordiging van de horeca in Venlo.

Tijdens het goede overleg heb ik aangegeven dat ik betreur dat er ophef is ontstaan naar aanleiding van de raadsvergadering doordat de indruk is gewekt dat de horeca sluiting genegeerd is en de bar geopend is. Er is tijdens en na de vergadering gebruik gemaakt van de vergaderfaciliteiten zoals koffie, thee, water en een frisje. Wat niet had gemoeten is het beschikbaar stellen van alcohol na de vergadering. Dat is een groot misverstand dat dit gebeurd is. Toen ik hoorde dat er alcohol stond heb ik meteen ingegrepen en is dit gecorrigeerd. Er is geen gebruik gemaakt van het horeca gedeelte van ‘t Raodhoes maar enkel van de vergaderfaciliteiten. Ik vind het zeer vervelend dat dit gebeurd is en hoop dat we in goed overleg verder kunnen samenwerken in deze moeilijke coronatijd.

Antoin Scholten
Voorzitter Veiligheidsregio Limburg Noord

De burgemeester heeft over dit voorval ook een brief aan de gemeenteraad gezonden.

De gemeente Venlo is de afgelopen tijd voor KHN afdeling Groot Venlo en de ondernemers in Venlo een betrouwbare en meedenkende partner gebleken. Het bestuur heeft er daarom voor gekozen om dit betreurenswaardige voorval achter zich te laten en vooral weer vooruit te kijken en samen te zoeken naar oplossingen om onze horeca zaken zo snel als mogelijk weer open te krijgen en wensen ook jullie daarbij heel veel succes en sterkte.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens