Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van KHN Purmerend Beemster in Fort Resort Beemster, blikte voorzitter Arwin Versteijne kort terug op 2019.

Daarnaast ontvouwde hij de plannen voor de komende periode. Deze zijn ambitieus te noemen. Zoals je mag verwachten van de bedrijfstak horeca. Maar juist dát is eenvoudiger gezegd dan in de praktijk uitvoerbaar. Het is namelijk een gegeven dat een deel van de horeca-uitbaters de neiging heeft om zich alleen druk te maken om de eigen uitspanning.

Grote kansen
Het bestuur van KHN Purmerend Beemster, maar ook de aanwezige Dirk Koorndijk, de kersverse voorzitter van de KHN Waterland, kijkt in dit kader niet terug op wat geweest is, maar houdt vast aan de grote kansen die ze zien. En die in 2019 hebben geleid tot een mooie start van de uiteindelijke doelstelling. Namelijk om nadrukkelijker dan ooit te zoeken naar verbinding in alle geledingen. Versteijne: "Het huidige bestuur van Purmerend Beemster is vorig jaar met veel enthousiasme begonnen. We hebben de nodige activiteiten ontplooid. Zo hebben we met enkele tientallen eigenaren en bedrijfsleiders van horecazaken tours gemaakt naar andere steden, om te kijken hoe het daar toegaat. Dat willen we dit jaar intensiveren, want van dat soort dingen steken we met z'n allen veel op."

Bindmiddel
De nieuwjaarsbijeenkomst in Fort Resort Beemster was een soort hernieuwde noviteit. "Dit is wel ooit opgezet, maar dan praat ik over vele jaren geleden. Ook dit zien we als een bindmiddel. Het moet groeien. Nu staan we hier met bijna 40 horecamensen, maar ik verwacht dat dit er volgend jaar veel meer zijn", hoopt Versteijne.

In Dirk Koorndijk, eigenaar van restaurant Land- en Zeezicht in Marken, en twee weken geleden gebombardeerd tot voorzitter van KHN Waterland, heeft Arwin Versteijne een goede medespeler in het streven om in de grote horecaregio veel meer de verbinding te zoeken. "Ik redeneer ook altijd zo dat je niet zelf het wiel moet willen uitvinden. We zullen het met elkaar moeten doen, want daar worden we in zijn totaliteit beter van. En uiteraard plukken onze gasten daar de vruchten van", redeneert Koorndijk.

Gezamenlijk inkopen
Versteijne en Koorndijk denken verder dan alleen maar het organiseren van bijeenkomsten en tours voor collega's. "We kunnen ook nog veel winnen op het gebied van gezamenlijk inkopen. Ga eens met de leveranciers in gesprek. We zijn er heilig van overtuigd dat dit ook een win-win situatie gaat opleveren", vindt het tweetal.

De door beiden gedroomde verbinding wordt eveneens gedeeld door Ivo Berkhoff, regiomanager zuidelijk Nederland van Koninklijke Horeca Nederland. Berkhoff juicht de plannen van Versteijne en Koorndijk toe. "Het is precies wat wij als overkoepelend orgaan graag willen. Dat geldt voor alle regio's. Als Koninklijke Horeca Nederland ondersteunen we de afdelingen dan ook van harte", aldus Berkhoff.

Bron: Rodi Purmerend

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens