In de afgelopen weken is onrust ontstaan over de aanpak van de terrasopstellingen door de gemeente. Het bestuur van KHN Haarlem vindt dat verdere aanpassing van de terrasregels nodig is.

Sinds meerdere jaren zien we een veranderde behoefte van inwoners van Haarlem en bezoekers aan de stad aan buitenverblijf, vooral op terrassen. Als horecabranche zijn wij dagelijks bezig met het zo goed mogelijk invullen van die behoeften, hoe beter we dat doen, hoe succesvoller de horecaondernemers zijn. Als niemand op een terras had willen zitten, hadden wij geen terras gehad. Door de coronacrisis zijn de behoeftes van de inwoners van Haarlem en horecabezoekers versneld veranderd. Als horecabranche spelen we graag op die veranderde behoefte in en kunnen we niet anders dan concluderen dat er andere normen en uitgangspunten voor exploitatie van terrassen zijn ontstaan. Het is niet meer dan logisch dat deze behoefte van inwoners en gebruikers van de Haarlemse horeca verwerkt worden in het terrassenbeleid.

Lees hier de brief aan college van burgemeester en wethouders.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens