Op dinsdag 2 juli jl. ging het gehele college van burgemeester & wethouders op horecatour. Bestuurders van de gemeente maakten op deze manier kennis met bestuurders van KHN Velsen

KHN Velsen is al jaren trots op de samenwerking met de gemeente Velsen en om dit te continuëren werd een kennismakingstour langs diverse horecabedrijven georganiseerd.

De aftrap vond, tijdens een lichte lunch, plaats bij Landoed Duin & Kruidberg. Gastheer Bernard Lensink vertelde over de veranderende gastenbalans en actueel onderwerp van discussie was de enorme voorgenomen stijging van de toeristenbelasting, niet passend bij de gemeente velsen en haar stempel binnen de toeristische markt, lees daar hier meer over.

Het vervolg vond plaats bij Café Middeloo, sinds 1870 in handen van de familie Gerrits. Eigenaren Esmée en Bart ontvingen het gezelschap in hun behaaglijke en huiselijke café. Bart Gerrits vertelde uitvoerig over hun plannen om de monumentale schuur achter op het terrein meer te gaan gebruiken, er komt een buitenbar en twee paarden in de wei zullen de sfeer gaan verhogen. Inmiddels heeft Middeloo een kok in dienst en is hun menukaart een topper in het café segment.

Bij Visrestaurant Gerard van Es weet men van wanten, ehh, van vis. Prachtig te zien hoe trots eigenaar Rick Koelemeij op dit oerhollandse product is. Het restaurant, ooit opgezet door Gerard van Es, is nog steeds in oude staat gebleven met de oude vertrouwde warme sfeer en topkwaliteit vis. Rick kaarrtte het belang van samenwerking aan binnen het bedrijfsleven en heeft plannen om de IJmuidense vis een goede branding te geven. In heel Europa staat de vis uit IJmuiden bekend om zijn oerdegelijke kwaliteit.

Meer foto's van de tour vind je op de Facebook pagina van KHN Velsen.