Op dinsdag 2 juli jl. heeft het bestuur van KHN Edam-Volendam haar maandelijkse bestuursvergadering gehouden. De belangrijkste punten uit deze vergadering lees je in dit bericht.

Op 13 juni jl. heeft er weer bestuurlijk overleg met de gemeente plaats gevonden, o.a.zijn de volgende punten daar besproken:

  • Paracommercie:
  • De gemeente heeft toegezegd dat zij 2 keer per jaar controle gaan uitvoeren op het naleven van de regels.
  • PX:
  • De gemeente gaat een bijeenkomst organiseren waar de gemeente, de PX en wij als bestuur van KHN Edam – Volendam om de tafel gaan.
  • Stand van zaken Waterfrontvisie:

Wij hebben aangegeven dat wij graag eerder in het proces willen mee participeren.

  • Kadernota:
  • Door ons is aangegeven dat wij die niet hebben ontvangen. Wij hebben aangegeven dat wij deze graag zouden ontvangen aangezien deze ook van belang is voor onze leden.
  • Kosten rondom de kermis en de doorberekening aan de horeca:
    De gemeente is bezig met het maken van een voorstel.

Wat verder is besproken tijdens de bestuursvergadering:

De besluiten van de CHO zijn ontvangen.

Plastic bekers en de inzameling hiervan tijdens evenementen. Er is nog geen beleid gemaakt vanuit de gemeente. Hoe moet het geregeld gaan worden en wat zijn de mogelijkheden. Binnen de clusters zal hierover gesproken gaan worden.

De kadernota is uitvoerig besproken. Een van de punten die ons zorgen baart is de verhoging van de toeristenbelasting. Een reactie op de kadernota zal aan de raad gestuurd worden.

Voor het volgend overleg zullen we Koen Jansen en Sander Schaepman van de gemeente uitnodigen om aan te sluiten en met ons de voortgang te bespreken van de gemaakte afspraken tijdens het bestuurlijk overleg en overige ontwikkelingen die betrekking hebben op de horeca in ons gebied.

Volgende bestuursvergadering vindt plaats op dinsdag 6 augustus

KHN Edam-Volendam vergadert iedere eerste dinsdag van de maand en geregeld schuift de gemeente aan. Het volgend overleg is op dinsdag 6 augustus 2024 om 10.00 uur.

Heb je punten die we mee kunnen nemen in de bestuursvergadering of in het periodieke overleg met de gemeente? Laat het ons weten via edamvolendam@khn.nl.

Like KHN Edam-Volendam op Facebook of volg ons via www.khn.nl/edam-volendam.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens