Vanaf 1 juli 2021 is de nieuwe Alcoholwet in werking, als vervanger van de oude Drank- en Horecawet. Ook nu zal de gemeente weer controleren op een juiste naleving.

Wat zijn de belangrijkste veranderingen voor de horeca? Wij hebben de belangrijkste wijzigingen voor je op een rij gezet. Je vindt ze in dit eenvoudige overzicht.

Waarschuwing gemeente

Als extra signaal willen we als bestuur van KHN Edam-Volendam meegeven dat de gemeente ons heeft gewaarschuwd voor controles op de naleving. Die naleving richt zich met name op het (weder)verstrekken van alcohol aan minderjarigen. Blijf dus opletten, ook nu de jeugd vakantie heeft en denkt dat ze eindelijk 'los' kunnen gaan.

Wederverstrekking

Nieuw in de wet is dat wederverstrekking nu ook strafbaar is. Dat betekent overigens niet dat de horecaondernemer daar niet meer op hoeft te letten. Van de horecaondernemer worden dezelfde inspanningen als voorheen verwacht. Extra is dat de oudere, die alcohol verstrekt aan de jongere, ook strafbaar is geworden.

Naast de controle op alcohol wordt de drugshond weer ingezet.

Heb je vragen of opmerkingen? Mail naar edamvolendam@khn.nl of bel je regiomanager Ivo Berkhoff op 06-51174294.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens