Met de ervaringen van de eerste twee weken van versoepelingen constateren we dat het aantal besmettingen in Nederland weer oploopt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De horeca ligt inmiddels onder een vergrootglas. Laten wij doen wat we moeten doen om de horeca veilig en verantwoord open te houden. Blijf dus alert op het naleven van de coronaregels in jouw bedrijf!

Registratie, gezondheidscheck, zitten en 1.5m afstand

Werk je in jouw bedrijf niet met Testen voor Toegang? Dan gelden er nog steeds coronavoorwaarden:

  • Een vaste zitplek is verplicht. Dit mag ook een zitplek aan de bar zijn.
  • Gasten houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.
  • In alle eet-en drinkgelegenheden mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Dit geldt binnen en buiten.
  • Entertainment is toegestaan. Bezoekers moeten dan wel op hun vaste zitplek blijven zitten.
  • Zelfbediening en dus ook een buffet of ontbijtbuffet mag weer. Maar hou daar de 1,5 meter mogelijk en zorg voor doorstroom aan het buffet zonder veel oponthoud. Zorg ook voor afstand tussen medewerkers aan de ene kant en gasten aan de andere kant van het buffet.

Het is belangrijk dat je deze regels in jouw bedrijf goed blijft naleven en handhaven. Download ook het KHN-protocolvoor meer informatie en voorbeelden van het registratieformulier en de gezondheidscheck.

Testen voor Toegang: controle, controle, controle

Maak je wel gebruik van Testen voor Toegang, zorg er dan voor dat alles goed geregeld is rondom de controle van de QR-codes. Het uitgaanspubliek zoekt wellicht de randjes op en denkt mogelijk (onterecht) dat ze met gekopieerde toegangsbewijzen wel binnen kunnen komen. Houd deze mensen buiten de deur door goed te controleren. Eerder hebben we een aantal aandachtspunten al op een rij gezet, lees ze hier. In het kort:

- Check naast toegangsbewijs ook altijd IDLet op nep QR-codes of screenshots (kijk of de animatie op het scherm te zien is)

- Alleen QR-codes in de CoronaCheck app zijn een geldig toegangsbewijs, dus geen andere zelftesten/sneltesten

- Bekijk ook de factsheet van de Rijksoverheid over de controle van toegangsbewijzen

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens