Hotel Restaurant Merlet bestaat dit jaar 40 jaar! Reden voor Steef van Leeuwen, voorzitter van KHN Bergen, Egmond, Schoorl en KHN regiomanager Miriam Geerlings om met bloemen en een chocoladetruffelhart onder de arm dit prachtige horecabedrijf in het topsegment in het zonnetje te zetten.

Martin van Bourgonje ontving hen in de prachtige lounge met op de wand een afbeelding van het vogelconcert van Frans Snijder, waarvan het origineel te zien is in de Hermitage. Wat het bijzonder maakte was dat vader Bert zich ook even bij hen voegde en een paar mooie anekdotes wist aan te vullen op de rijke schat aan verhalen die Martin met zich mee draagt.

In 1999 namen Martin en Carla van Bourgonje het bedrijf over van Nelleke en Bert van Bourgonje, inmiddels alweer 25 jaar geleden. Merlet bestond toen 15 jaar.

Horeca is topsport, aldus Martin, alles moet kloppen, het beste team, de juiste trainer, de materialen, alles moet in topconditie zijn.

Wat een prestatie dat Merlet al 25 jaar op rij een Michelin-ster weet te behouden vanwege haar verfijnde keuken. Je dineert er in een uniek decor, in een eetzaal, volledig bedekt in bladgoud. En met een moswand en glazen wand waarop zand de duinen vormt, waarmee de omringende natuur op een verbluffende manier naar binnen gehaald. Dit jaar heeft de nieuwe sterchef Marco Helsloot het stokje over genomen van Jonathan Zandbergen, bij wie hij eerder als sous-chef werkte bij Merlet.

In de coronatijd vielen de ludieke en creatieve acties op van Merlet, zoals de organisatie van het grootste drive through-sterrenrestaurant van Nederland ‘de culinaire route’ en lunch op een cruiseschip.

Op de vraag wat de plannen zijn voor de komende jaren antwoordde Martin dat hij vooral zo door wil gaan en ook met uitbreiding bezig is. Daarover volgt binnenkort vast meer nieuws.
Uiteraard wenst KHN Martin en Carla nog heel veel succesvolle jaren toe!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens