Op een zonnige avond ben je druk bezig met jouw gasten op het terras. Binnen zit een groepje vrienden aan tafel. De muziek draait goed en de vrienden bedenken om met z’n allen even een dansje te wagen. Drie minuten later bezoekt een toezichthouder jouw zaak en ziet de groep vrienden dansen, dicht bij elkaar. Gevolg: een dwangsom in verband met het overtreden van de coronaregels. Wat nu?

Door het hele land worden steeds meer boetes aan horecaondernemers opgelegd vanwege het overtreden van de coronaregels. Ook zijn er regio’s waar sluitingen worden opgelegd. Er worden verschillende termen gebruikt: boete, last onder dwangsom, bestuursdwang, gedwongen sluiting, spoedsluiting. Over het algemeen komt het er op neer dat je per direct of bij een volgende overtreding een boete of sluiting opgelegd krijgt.

Grote gevolgen

De meest voorkomende overtredingen zijn het geen afstand houden tussen gasten en gasten die geen zitplaats hebben of gebruiken. Een sluiting of een boete heeft grote gevolgen voor de bedrijfsvoering. Zeker nu elke cent omzet belangrijk is.

Wat kun je doen bij een boete of sluiting?

Je kunt een besluit aanvechten als je kunt aantonen dat de constatering niet klopt, de overtreding niet heeft plaatsgevonden bij jouw horecabedrijf of als de basis van het besluit, wat de rechtsgrond wordt genoemd, niet klopt. Dat kan bijvoorbeeld met camerabeelden van de onderneming waarop duidelijk te zien is dat de constatering niet klopt. Dit vraagt wel wat van jou als ondernemer. Je moet zorgen dat er aantoonbaar aan de regels wordt gehouden, je moet alles bijhouden en in de gaten houden.

Aanvechten boete of sluiting door juristen van Horeca Maatwerk

De juristen van Horeca Maatwerk zijn gespecialiseerd in dergelijke procedures en kunnen ondersteunen bij het aanvechten van een boete of een sluiting. Zij zullen jou altijd eerlijk advies geven over de haalbaarheid van een procedure om een besluit aan te vechten. Ook kunnen zij helpen om te voorkomen dat een boete of sluiting wordt opgelegd bij een volgende overtreding. Dit doen zij door samen met jou te kijken naar wat er gedaan kan worden in de bedrijfsvoering om een overtreding te voorkomen.

Meer weten?

Als lid van KHN krijg je uiteraard korting. Je betaalt € 185 per uur in plaats van € 220. Vraag vrijblijvend informatie op bij Horeca Maatwerk over wat de juristen voor je kunnen betekenen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens