We realiseren ons dat het steeds lastiger is om de 1,5 meter maatregelen te handhaven. Illegale activiteiten nemen toe en steeds meer mensen in de samenleving interpreteren de regels ruimer. Het aantal besmettingen neemt echter toe en contactonderzoeken laten steeds vaker zien dat groepsvorming in een ruimte de besmettingsbron is voor meerdere mensen.

Dit maakt dat we met zijn allen en dus ook vanuit de horeca ons de vrijheden nog niet kunnen permitteren en strikt op de regels moeten zitten die de overheid ons voorschrijft. KHN landelijk zal binnenkort weer met de ministers in gesprek gaan en onderhandelen. Het helpt ons niet dat we ongeoorloofd te veel ruimte pakken en de horeca mogelijk vaker in beeld komt als besmettingsbron.

KHN heeft aandacht gevraagd voor het feit dat ondernemers en werknemers niet kunnen en willen optreden als politieagenten. Het is ook de verantwoordelijkheid van de gast zelf om zich aan de regels te houden.

Op de volgende aspecten van de bedrijfsvoering zal vooral gecontroleerd worden:
- niet in acht nemen 1,5 meter afstand;
- te veel mensen in de zaak;
- bezoekers die staan en/of dansen.

Wij adviseren je, je goed op de hoogte te stellen van de regels en medewerkers te instrueren. Richt de zitplaatsen op de juiste manier in en blijf volhouden om de mensen aan te spreken op de regels.
Voor meer informatie, ondersteuning en advies kun je contact opnemen met regiomanager Miriam Geerlings 06 53379574.

Bijgaand ook een dringende oproep van wethouder Erik Bekkering waarin hij de ondernemers vraagt om op dit moment de puntjes weer op de i te zetten. Zo wordt hopelijk een verdere toename van het aantal besmettingen in de gemeente Bergen voorkomen.

Beste ondernemer,

De afgelopen maanden hebben we er samen voor gezorgd dat het coronavirus in de gemeente Bergen aardig onder de duim bleef. De zomer is nu aangebroken en er wordt op dit moment volop vakantie gevierd in de gemeente Bergen. Het is heerlijk weer, en soms lijkt het net alsof het virus er even niet meer is.

Maar dat is natuurlijk niet zo. We zien de afgelopen weken in Nederland het aantal besmettingen toenemen. Ook in de gemeente Bergen was dit het geval. Een verdere toename van een lokale brandhaard willen we natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen.

Daarom is het zo belangrijk om de basismaatregelen, die hebben gezorgd voor het terugdringen van het coronavirus, nog steeds na te leven. Denk dan bijvoorbeeld voor de horeca, winkels en supermarkten aan het deurbeleid, aan het maximaal aantal bezoekers, 1,5 meter afstand, het reinigen van oppervlakten et cetera.

Als we ons gezamenlijk aan die regels blijven houden, kunnen we onze vrijheid behouden. Want nog steeds geldt; alleen samen kunnen we dit virus verslaan.

Namens het college van Bergen reken ik op u en dank ik u voor alle inspanningen tot nu toe.

Met vriendelijke groet,

Erik Bekkering,
Wethouder gemeente Bergen NH
Economische zaken, recreatie en toerisme

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens