De horecabranche heeft een groot tekort aan goed opgeleide koks, zowel landelijk als in de regio Zwolle. Reden voor het Deltion College om te starten met de brancheopleidingen tot Kok en Zelfstandig Werkend Kok. Een schot in de roos, zo blijkt, want het maximaal aantal deelnemers is bereikt. 

De deelnemers starten op 26 september en kunnen in mei 2019 een door de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) erkend vakdiploma halen. In vijfentwintig wekelijkse bijeenkomsten gaan deelnemers met name in de praktijk aan de slag in de keukens van het Deltion College. Daarbij komen onderwerpen aan bod als snij- en spuittechnieken en de bereiding van diverse bouillons, soepen, salades, vlees, vis, wild en groenten. Tevens zijn er theorielessen over onder andere kook- en bereidingstechnieken, hygiëne volgens HACCP-normen en warenkennis. Bij de zelfstandig werkend kok komen aanvullend onderwerpen als menu-engineering, slow-cooking, menukennis en gastronomie aan bod. Alle lessen vinden plaats in de theorie- en praktijklokalen van het Deltion College in Zwolle. Deze professionele lokalen beschikken over alle faciliteiten, apparaten en materialen voor de dagelijkse keukenpraktijk.

De opleidingen zijn bedoeld voor mensen met een passie voor koken en lekker eten en daar hun carrière van willen maken. Maar ook voor mensen die al als kok werkzaam zijn en daar nu een branchediploma voor willen halen om door te kunnen groeien.

Meer weten over brancheopleidingen en trainingen voor horecaprofessionals? Kijk dan op deltion.nl.

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8:30 tot 17:00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Informatie over het coronavirus vind je op khn.nl/corona.

Contactgegevens