Op maandag 12 juni heeft het bestuur van KHN Velsen de bestuursvergadering gehouden bij Grand Café Staal IJmuiden. Onderstaand de belangrijkste punten die zijn besproken.

Breed Horecaoverleg september

Het bestuur plant een breed horecaoverleg met de gemeente in september. Onderwerpen die we aan de orde willen brengen zijn onder andere de horecanota, verruiming terrassen, meldplicht evenementen en het creëren van camperplaatsen. Heb je punten die we voor je kunnen meenemen? Laat het weten via velsen@khn.nl.

Meerdere evenementen op dezelfde dag

Er zijn veel evenementen in de IJmond op dezelfde dag geweest, terwijl er andere weekenden niets was. We vragen na bij de gemeente of er een mogelijkheid is bij een aanvraag aan te geven welke evenementen er nog meer zijn. Op deze manier kunnen de organisatoren kiezen om meer te spreiden, zodat de bezoekers niet hoeven te kiezen.

Parkeerplaats IJmuiderslag

De grote parkeerplaats bij IJmuiderslag is dicht, daardoor wordt er veel in de berm geparkeerd. We hebben contact gehad met de gemeente waarom dit is, en er wordt aangegeven dat het terrein te drassig is. De verwachting is dat het terrein snel open zal gaan.

Greendish tegen voedselverspilling

De gemeente is in overleg met Greendish over de deelname aan een project om voedselstromen slim in te richten. Door het anders benaderen en inrichten van je voedselstromen is het mogelijk een betere winst te behalen en voedselverspilling tegen te gaan.

Verplichting registratie nachtregister hotels

De hotels in de gemeente moeten aanvullende gegevens voor het nachtregister registreren. Dit heeft een hele grote impact op de inrichting van de receptie van de hotels qua tijd en werkdruk. Het is wettelijk toegestaan, maar volgens de AVG moet je datagegevens uitwisselen zoveel mogelijk minimaliseren. Leonardo Hotels heeft een brief gestuurd aan de gemeente, waarin alternatieven worden geboden en gevraagd wordt de deadline van 1 juli te verschuiven.

Nieuws vanuit KHN

  • Vanaf 1 juli zijn gratis wegwerpbekers- en bakjes verboden voor eten en drinken onderweg, afhaal en bezorging. Daar ben jij als horecaondernemer inmiddels wel van op de hoogte. Maar weten jouw gasten dit ook? Lees hier meer: KHN | De Single Use Plastic richtlijn. En een voorbeeld van een poster om de consument te stimuleren bekers in te leveren. Zie hier meer informatie over de beschikbare toolkit.
  • Registreer na 1 juli 2023 je certificaat sociale hygiëne om de geldigheid te garanderen. Heb jij of je medewerkers in het verleden een diploma sociale hygiëne gehaald of ben je van plan dit nog voor 1 juli 2023 te doen? Let dan goed op! Het oude examenregister van de Landelijke Examencommissie Stichting Vakbekwaamheid Horeca (LEC-SVH) wordt vervangen door een register dat door de overheid wordt beheerd en los staat van SVH. Je wordt automatisch overgeschreven maar je moet ZELF de overschrijving bevestigen. Doe je dit niet, dan vervalt je registratie 5 jaar na 1 juli 2023. Lees hier meer.
  • KHN heeft een aantal arbeidsmarktcampagnes opgestart, gericht op verschillende doelgroepen. Ondernemers kunnen gebruik maken van posters en social media posts om naar hun eigen website met vacatures te verwijzen. Er is een toolkit voor beschikbaar, lees hier meer.
    Daarnaast is in juni een ‘goed werkgeverschap-campagne’ gestart. Daarna volgt een campagne ‘leven-lang leren’. Zie ook KHN | KHN-standpunten goed werkgeverschap en 2 video’s om zijinstromers te stimuleren in de horeca te werken: Kom werken in de horeca - Plezier met collega's, gezellig met gasten - YouTube en Kom werken in de horeca - Voor de klas en achter de bar - YouTube.
  • 18 september is het bestuur aanwezig bij de volgende regiovergadering van KHN in Hoorn.

Op 19 september vergadert het bestuur van KHN Velsen weer. Heb je punten die wij voor je mee kunnen nemen? Laat het ons weten via velsen@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Velsen al geliked? Zegt het voort!