Het kabinet blijft beperkende maatregelen aan de horeca opleggen omdat zij denkt dat de horeca een essentiële rol met 2,9% besmettingen heeft in de coronacrisis.

Een politieke richting die nog steeds grote invloed heeft op de mogelijkheden van horecaondernemers. Dat wordt ook erkend door het kabinet en Tweede Kamer en niet voor niets worden TVL en NOW verlengd. Over de hoogte van de maatregelen vindt nog discussie plaats.

In de afgelopen 20 maanden hebben vele gemeenten laten zien een rol te kunnen spelen in de hulp aan horecaondernemers. Als vertegenwoordiger van ruim 90 horecabedrijven in de gemeente Zandvoort vragen wij de gemeente Zandvoort de benodigde hulp, die ondernemers helpt de crisis beter door te komen. Onderstaand treft u een aantal voorstellen in willekeurige volgorde aan waarmee u vele ondernemers een steuntje in de rug geeft, voor nu en ook voor de langere termijn, wij vragen u ruimhartig invulling te geven aan:

  1. De continuering van de verlenging van de vergrote terrassen;
  2. Het gebruik van de Grapperhaus gelden voor CTB-check om ondernemers te compenseren;
  3. Het kwijtschelden van precario voor terrasruimte;
  4. Het opzetten van een arbeidsmarktcampagne voor en door de horeca te ondersteunen;
  5. Strandondernemers zijn extra zwaar getroffen, scheld pacht (voor een deel) kwijt;
  6. Rente voor de lopende en nieuwe leningen weer op 0% houden.

Lees de ingezonden brief: Ondersteuning horeca op diverse vlakken nodig - Gemeente Zandvoort

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens