KHN feliciteert KHN-lid café de Coop uit het Noord-Brabantse Sprundel met titel de 'Leukste Voetbalkroeg van Nederland' 2019/2020. Dat is het resultaat van de gelijknamige verkiezing van FOX Sports. In het FOX Sports-programma 'De Eretribune' kreeg Café de Coop de prijzen uitgereikt tijdens een verrassingsbezoek van presentator Koert Westerman.

'Gastvrijheid zie je in alles terug'

"Café de Coop is overduidelijk de huiskamer van sportminnend Sprundel en vertolkt een belangrijke sociale functie," zegt FOX Sports-presentator Aletha Leidelmeijer namens de jury. "Het is een gezellige, bruine kroeg, waar vaste gasten én spontane bezoekers meer dan welkom zijn. Die gastvrijheid zie je in alles terug. En, voor het voetbal kijken zeer belangrijk: de tv's hangen op de juiste hoogte."
Naast Café de Coop zijn Sportsbar 't Huys uit Arnhem en Sportcafé Sportplein uit Veendam in de top-3 terug te vinden. De vakjury bestond dit jaar uit vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland, FOX Sports en Radio Veronica. Café de Coop krijgt als winnaar een Radio Veronica Drive In Show van dj’s Rick en Niels, 10.000 bitterballen en een gratis jaarlicentie van FOX Sports Zakelijk.

Populaire plek om live voetbal te kijken

Horecagelegenheden zijn een populaire plek om live voetbal te kijken in Nederland. Per Eredivisiespeelronde kijken er gemiddeld 379.000 fans in de cafés met een FOX Sports Zakelijk-licentie. Vorig seizoen werd Tapperij Tijdloos uit Papendrecht verkozen tot ‘De Leukste Voetbalkroeg van Nederland’. In 2017 ging de eer naar Café D’n Bel uit het Brabantse Bladel.

Alle provinciewinnaars

 1. Drenthe: De Drie Paardjes uit Emmen
 2. Flevoland: De Ommele uit Urk
 3. Friesland: De Skoffel uit Heerenveen
 4. Gelderland: Sportsbar ‘t Huys uit Arnhem
 5. Groningen: Sportcafé Sportplein uit Veendam
 6. Limburg: Café de Kroeg uit Heerlen
 7. Noord-Brabant: Café de Coop uit Sprundel
 8. Noord-Holland: Café Kuijper uit Amsterdam
 9. Overijssel: Café Eigenwijs uit Kampen
 10. Utrecht: Café BU2 uit Bunschoten-Spakenburg
 11. Zeeland: De Heeren van Holland uit Middelburg
 12. Zuid-Holland: Tapperij Tijdloos uit Papendrecht

Profiteer van 7,5 tot 12,5 procent korting op FOX Sports Zakelijk

Met jouw KHN-lidmaatschap profiteer je tot wel 12,5 procent korting op jouw FOX Sports Zakelijk-licentie [sinds 1 januari 2021 ESPN Zakelijk].

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens