KHN feliciteert Café ’t Sluisje in Zaandam met hun 25-jarig lidmaatschap van de grootste branchevereniging van de horeca. Café ‘t Sluisje bestaat al sinds 1972 en sindsdien is het bedrijf in het bezit van de familie Vis. Ruud Keinemans, voorzitter KHN Zaanstreek overhandigde een lekkere fles bubbels en een mooie bos bloemen aan Wendy Kok, mede-eigenaar van het familiecafé.

“Sinds de sluis er aan de Zuiddijk is, zo’n 300 jaren terug, is hier al een horecabedrijf gevestigd”, vertelt Wendy. “Vroeger zat er bij iedere sluis een café. Mijn ouders, Jelly en Jan Vis, werden in 1971 eigenaren van het eeuwenoude café. In 1994 zijn wij als kinderen een v.o.f. gestart, waarin mijn broer Dennis en ik ook mede-eigenaren werden. Dat is nu 25 jaar geleden.”

Gastvrijheid, gezelligheid en een lekker drankje

Inmiddels is broer Dennis een andere richting opgegaan en runt Wendy het bedrijf samen met vader Jan. “We zijn vier dagen in de week open. Dat is voldoende om onze vier dartteams, ons zangkoor (per september komt er een tweede zangkoor bij) en alle voetbalfans van gastvrijheid, gezelligheid en een lekker drankje te voorzien. Door de Airbnb-ontwikkelingen krijgen we tegenwoordig ook ‘vreemdelingen’ binnen. Eigenlijk is dit een echt buurtcafé, dus dat vinden wij heel leuk; iedereen mag zich hier thuis voelen!”

Juiste plek voor iedereen

Wendy vertelt hoe veranderingen Café ’t Sluisje hebben gevormd. “Sinds het roken binnen niet meer is toegestaan is het terras opgeofferd als rookruimte, zo blijft er voor iedereen de juiste plek om bij ons te vertoeven. In 1993 is het café nog half afgebrand en werd het gedeeltelijk weer opnieuw opgebouwd. Inmiddels draait het café lekker, zijn wij hoofdsponsor van korfbalvereniging Zaandam-Zuid en kun je hier altijd terecht voor een goed glas bier.”

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens