Afgelopen weken kwamen landelijk verschillende verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag aan het licht. Almelo start samen met Rutgers daarom in april de ‘Ben je oké?’-campagne voor een sociaal veilige stad.

De aangrijpende verhalen van slachtoffers maakten veel los in onze maatschappij. Het vraagt om een cultuurverandering waarbij niemand wegkijkt en waarin mensen elkaar aanspreken op verkeerd gedrag. Almelo start samen met Rutgers daarom in april de ‘Ben je oké?’-campagne voor een sociaal veilige stad. De gemeente Almelo zou het enorm waarderen wanneer jij je als ambassadeur zou willen verbinden aan deze publiekscampagne.

Publiekscampagne Ben je Oké?

De Ben je oké-campagne is bedoeld om ongewenst seksueel gedrag in het uitgaansleven bespreekbaar te maken. De Ben je oké?-campagne helpt omstanders in te grijpen met een eenvoudige vraag: Ben je oké? Uit onderzoek van Rutgers blijkt dat deze vraag het meest succesvol is. Niemand wordt beschuldigd en een ander krijgt hulp op een moeilijk moment. Zo zorgen we samen voor een cultuuromslag waarbij uitgaan in onze binnenstad nog leuker en veiliger wordt.

Steeds meer ambassadeurs

De campagne, die al door meerdere gemeenten, studentenverenigingen en bijvoorbeeld ook sportclubs is ingezet, kent inmiddels al meer dan 200 ambassadeurs. Horecaondernemers door heel Nederland laten hiermee zien dat hun locatie leuk en veilig is en dat grensoverschrijdend gedrag niet geaccepteerd wordt. In Almelo gaat de publiekscampagne van start op 25 april.

Meedoen is makkelijk

Ambassadeur worden is heel makkelijk en gratis. Graag hoort de gemeente Almelo of in jouw horecagelegenheid plek is voor de Ben je Oké?-posters en of je de campagne zou willen delen via jouw social media kanalen. Aanmelden kan vóór 19 maart bij Vera Eikenaar, bereikbaar via v.eikenaar@almelo.nl of op 06 29 65 09 20. Ook voor meer informatie kun je contact opnemen met Vera Eikenaar. Wil je weten wat je nog meer kunt doen? Bekijk de checklist op https://benjeoke.nl/hierishetoke.

Lees hier de volledige brief van de gemeente Almelo.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens