De versoepelingen per 1 juli bieden voor veel sectoren weer wat ruimte om te ondernemen, maar voor de clubs & nightlifebedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Tijd voor actie! Op 1 juli overhandigden ondernemers en KHN-voorzitter Robèr Willemsen aan Tweede Kamerleden een manifest en protocol voor clubs en nightlifebedrijven. Hierin roepen wij de politiek op om ervoor te zorgen dat clubs en nightlifebedrijven op 1 augustus weer veilig hun deuren kunnen openen.

De actie in Den Haag werd omkleed door een protestactie in heel het land van bedrijven die de deuren openzetten en muziek afspeelden. Bij de aanbieding van het manifest zelf was DJ Paul Elstak aanwezig. De komende weken gaat KHN door en zetten wij alles op alles om ook de belangen van deze ondernemers onder de aandacht te brengen van de politiek.

Nachtbelang, save the rhythm of the night’

Op dit moment zijn er geen inkomsten en de hoge vaste lasten lopen gewoon door. Overheidssteun is niet afdoende om clubs en nightlifebedrijven door de coronacrisis heen te helpen. De lobby voor de sector wordt op dit moment gevoerd onder de noemer ‘Nachtbelang, save the rhythm of the night’ , bestaande uit KHN en Horecabrains. Samen vertegenwoordigen zij alle clubs & nightlifebedrijven in Nederland en pleiten zij voor een vervroegde heropening van de uitgaansscène per 1 augustus.

Aandacht van politiek

Naast de ondernemers en KHN waren aanwezig Tweede Kamerleden William Moorlag (PvdA), Rutger Schonis (D66), Wybren van Haga (groep-Van Haga), Mustafa Amhaouch (CDA) en Bart Smals (VVD). De Kamerleden gaven aan zich te verdiepen in het manifest en het protocol. Rutger Schonis gaf bijvoorbeeld aan dat wat D66 betreft bekeken moet worden wat wel veilig kan qua clubs. Alle Kamerleden gaven aan de veiligheid voorop te stellen. Wybren Van Haga en Thierry Baudet dienden eerder in de week al een motie voor een onderzoek naar een vervroegde opening van clubs. Dit verzoek kon echter niet rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer.

Aandacht voor de gehele horecasector

Uiteraard gebruikten wij dit moment met de Tweede Kamer ook om de belangen van de gehele sector onder de aandacht te brengen. Deze actie versterkt de eerdere oproepen aan de politiek en het kabinet om de horecasector meer ruimte te geven en beter te compenseren voor de geleden schade.

Wij strijden door: Teken ook de petitie!

De komende weken gaan we door met onze lobbyactiviteiten voor de hele horecasector en voor de lobby voor de heropening van de clubs en nightlifebedrijven. Steun jouw collega’s en teken de petitie. Inmiddels hebben we al meer dan 10.000 handtekeningen! Ook via social media en posters vragen wij aandacht voor dit onderwerp en uiteraard blijven wij de politiek opzoeken.

Lees ook

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens