Michiel Boon van Lekkerr in Schoonhoven heeft voor de heropening van zijn restaurant per 1 juni vijf themakamers ingericht, waar gasten kunnen dineren alsof ze op vakantie zijn. Zijn bedrijfsvoering is voor nu in deze coronatijd rendabel. Gasten betalen hun 'reis' vooraf.

Welke maatregelen hebben jullie genomen voor de heropening op 1 juni?
“We hebben vijf themakamers in zogenaamde cocoons gemaakt. Gasten kunnen cocoondineren in de sferen Parijs, Tokio, Rome, de Amazone en Ibiza. Het is niet alleen een etentje maar een hele vakantiebeleving. Dat begint al bij de reservering: op de website lijkt het alsof je bij een reisbureau een vakantie boekt.

Kun je met het cocoondineren de bedrijfsvoerding rendabel houden?
“De combinatie van het terras, de cocoon’s en ons bedrijf dat thuis maaltijden levert, zorgt ervoor dat wij onze medewerkers aan het werk kunnen houden en onze bedrijfsvoering voor nu rendabel is. Maar we hopen ook dat een aantal beperkingen snel afbouwen en dat we in 2021 weer op ons oude niveau kunnen draaien.”

Hoe reageren de gasten op het cocoondineren?
“Van gasten horen we dat ze het een geweldige beleving vinden, blij zijn met iets positiefs en het ook heel fijn en knus vinden in onze cocoons. Ze hebben er geen enkele moeite mee om bij het boeken van hun ‘reis’ al te betalen. En een all-in arrangement werkt ook heel prettig, we kunnen onze gasten in die twee uur echt in de watten leggen.”

Heb je tips voor collega-ondernemers?
“Laat los wat je had en bedenk wat wel kan. Hoe vervelend dat misschien ook is. Wij hebben ervoor gekozen om er iets positiefs van te maken en daar hebben we van onze gasten heel veel waardering voor gekregen.”

Meer inspiratie

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens