De landelijke overheid heeft aan de gemeenten geld beschikbaar gesteld om kosten te compenseren voor het controleren van het coronatoegangsbewijs (CTB).

Voor de gemeente Laarbeek is dat bedrag € 58.723,93. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om dat bedrag volledig beschikbaar te stellen aan ondernemers in de sportsector en horeca. Koninklijke Horeca Nederland en enkele horeca-ondernemers zijn met een voorstel gekomen hoe de ondernemers te compenseren voor de gemaakte kosten.

Eenmalige bijdrage

Het scannen van QR-codes kan zorgen voor extra kosten voor de ondernemer (apparatuur en personeel). Wie in de periode 25 september t/m 31 december 2021 extra kosten heeft gemaakt kan daarvoor compensatie krijgen. Via de website van de gemeente (https://www.laarbeek.nl/nieuws/ctb-compensatie) kunnen ondernemers tot en met 15 januari 2022 een aanvraag daarvoor indienen.

Mocht het totaalbedrag aan aanvragen meer bedragen dan € 58.723,93, dan zullen de aanvragen naar rato van het beschikbare budget worden uitbetaald.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens