Voor het controleren van de QR-code van jouw gasten heb je in de periode van 26 januari tot en met 24 februari kosten gemaakt. Je kunt hiervoor vanaf 28 maart 2022 tot 1 mei 2022 compensatie aanvragen bij de gemeente Noordenveld.

Het college is blij dat ze een budget van de Rijksoverheid krijgt om deze compensatie voor de Noordenveldse horeca mogelijk te maken. Hoe groot het budget is dat de gemeente van het Rijk krijgt, is nog niet geheel duidelijk. Op dit moment vermeldt de regeling een bedrag van € 119.000,-. Omdat de verplichte controle van de QR-codes is verkort, kan het zijn dat het Rijk dat bedrag naar beneden bijstelt. Wanneer dat gebeurt, zal de gemeente dit op de website en Gemeentepagina bekend maken.

Hoe kun je compensatie aanvragen?

Was jouw zaak open en controleerde je de QR-codes, dan kun je compensatie aanvragen. Je vraagt compensatie aan via het aanvraagformulier vergoeding controle coronatoegangsbewijs horeca. Je ontvangt maximaal € 50,00 per dag dat je geopend was en QR-codes hebt moeten checken. De hoogte van het dagbedrag is afhankelijk van hoeveel compensatie aangevraagd wordt. Als er meer aangevraagd wordt dan het budget dat beschikbaar is, wordt het budget naar rato verdeeld onder de aanvragers.

Meer informatie

Kijk op de website voor meer informatie over deze regeling of bel met de gemeente 088 050 88 88 en vraag naar Ingrid Alkema.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens