Graag attenderen wij jullie op controles in opdracht van de gemeente Purmerend bij bedrijven in het werkgebied waar de Omgevingsdienst IJmond taken uitvoert op het gebied van milieutoezicht en handhaving.

Deze controles worden per mail aangekondigd en worden uitgevoerd door Meijer Energie- en Milieumanagement in opdracht van de Omgevingsdienst IJmond en nemen ongeveer 2 uren in beslag. Tijdens de controle is het noodzakelijk dat de technische ruimtes toegankelijk zijn.

Wees je er van bewust dat dit in sommige gevallen impact kan hebben op mogelijke maatregelen.

Meer informatie over de controle
Tijdens de controle wordt nagegaan in hoeverre je bedrijf de energiebesparende maatregelen heeft getroffen welke verplicht zijn gesteld, op grond van artikel 2.15 van het Activiteitenbesluit milieubeheer. Het gaat hier om de maatregelen zoals beschreven in de zogenaamde Erkende Maatregelen Lijst (EML) voor uw branche. De EML, die van toepassing is op je branche, vind je hier.

Deze maatregelen kenmerken zich doordat zij een terugverdientijd hebben van vijf jaar of minder. Bij de controle zal gebruik gemaakt worden van de lijst die geldig is op de datum van de controle.

Meer informatie over de EML is hier te vinden.

Uitleg van de maatregelen is hier te vinden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens