Afgelopen maandag gaven demissionair Minister President Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge weer een persconferentie. Het belangrijkste punt uit deze conferentie voor de horeca is dat de terrassen, onder voorbehoud, weer open mogen op 31 maart 2021.

Terrassen weer open?
Wij als KHN Weert zijn blij dat er enigszins perspectief wordt geboden aan de horeca. Anderzijds begrijpen wij heel goed dat dit zeker niet voldoende is, aangezien niet iedere horecazaak een terras heeft en een terras zeker niet alle kosten dekt voor je onderneming. Het landelijk bestuur van KHN blijft in gesprek met het demissionaire kabinet dat dit beter en sneller moet.

Wij beschouwen dit dan ook als een tussenstap en een klein lichtpuntje en hopen dat deze eerste stap zal leiden naar een snelle heropening van de gehele horeca. We hopen, hoe klein deze stap ook is voor de horeca, dat jullie dit als ondernemer motiveert om de gasten straks weer een warm welkom te heten op onze Weerter terrassen.

Brief gemeente over uitbreiding terrassen
De strekking van deze brief is dat de gemeente Weert ook voor 2021 de uitbreiding van terrassen wil toestaan/faciliteren. Dit ook zonder precario in rekening te brengen.
Uitgangspunt zijn de terrassen zoals die ook vorig jaar zijn goedgekeurd. Voor vragen/gewijzigde omstandigheden kan contact worden opgenomen met team vergunningen zodat er maatwerk geleverd kan worden.

De brief volgt waarschijnlijk begin volgende week.

Arbeidstekort in de Weerter horeca?
Naast dit lichtpuntje maken wij ons echter ook wel enigszins zorgen of er geen personeelstekort in de horeca zal ontstaan wanneer we straks weer volledig aan de slag mogen. We hebben als bestuur hierover op 17 maart daarom alvast een afspraak met Gilde Opleidingen om te bezien of zij hierin welllicht iets kunnen betekenen. Daarnaast vindt er Limburg-breed ook overleg plaats m.b.t. deze problematiek.

Heb je idee├źn of suggesties om in dit overleg in te brengen, dan horen we dit graag via weert@khn.nl en dan kunnen we deze meenemen in een plan van aanpak.

Afspraak met gemeente Weert
Een week later, op woensdag 24 maart, hebben we een overleg met de gemeente Weert. Tijdens dit halfjaarlijkse overleg zal, naast een aantal ambtenaren, in ieder geval ook de Burgemeester aanwezig zijn. Wij gaan er op dit moment nog vanuit dat dit met de plaatsvervangend burgemeester zal zijn.

Wij horen graag van jullie of jullie punten hebben die we in de gesprek zeker moeten bespreken. Deze aandachtspunten kunnen ook via weert@khn.nl worden aangeleverd.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens