De gemeente Haarlemmermeer houdt sinds vorig jaar de effecten van de coronacrisis op de economie bij. Het resultaat staat in de coronamonitor economie. De meest recente monitor geeft een beeld van het eerste kwartaal van 2021.

Wisselend beeld

De Haarlemmermeerse economie laat voor het eerste kwartaal van 2021 nog een wisselend beeld zien. De stand van zaken van het aantal vacatures en het aantal faillissementen in de gemeente is positief. Op het gebied van het aantal ww- en bijstandsuitkeringen, het banenverlies door faillissementen, het aantal vliegtuigpassagiers, het aantal passagiersvluchten en de bezettingsgraad van hotels ging het in het eerste kwartaal moeizamer.

Eerste tekenen van herstel zichtbaar

In april en mei 2021 lijkt de weg omhoog te zijn gevonden. De groei van het aantal passagiers en vluchten ligt nog niet op het niveau van voor de coronacrisis, maar is wel fors hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden. Ook het aantal ww-uitkeringen daalde in april en bezoekers weten de hotels weer beter te vinden.

Sterk herstel verwacht

De eerste tekenen van herstel leiden er bij het Centraal Planbureau (CPB) toe dat zij voor 2021 op nationaal niveau een lagere werkloosheid verwachten. Nu bedraagt de werkloosheid 3,6 procent, in maart was dat 4,1 procent. Ook verwacht het CPB een groter economisch herstel voor dit jaar. De Nederlandse Bank is ook optimistisch en verwacht dit jaar een economische groei van 3 procent.

Bron: Coronamonitor economie | Gemeente Haarlemmermeer (haarlemmermeergemeente.nl)

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens