ln het kader van de Brabant Veilig Week nodigt de gemeente Bergen op Zoom je uit voor een 'crimineel ontbijtje'. Het thema wat centraal staat is ondermijning en hoe dit invloed kan hebben op uw onderneming.

• Een restaurant zonder klanten
• De kapper of het autobedrijf dat overdag nooit open is
• De boerenschuur of het kassencomplex dat wordt verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt.

Zomaar een aantal voorbeelden van georganiseerde criminaliteit die ook in jouw omgeving kunnen voorkomen. Steeds meer proberen criminelen naar de bovenwereld te komen en gebruik te maken van de schijnbare anonimiteit die bedrijventerreinen, het buitengebied en ondernemers hen biedt.

Tijdens deze bijeenkomst maken we het 'onzichtbare zichtbaar', om zo samen (georganiseerde) ondermijning tegen te gaan. Samen met onder andere het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) organiseren we dit criminele ontbijtje om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.
Ondermijning, wat is dat nou eigenlijk? De exacte definitie is moeilijk in een zin samen te vatten, maar grofweg betekent het de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Het is een maatschappelijk probleem.

Praktijkvoorbeelden zijn er genoeg:

• Mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie
• Overlast gevende hangjongeren op een pleintje die ervoor zorgen dat omwonenden geen aangifte durven te doen
• Mensen die een 'persoonsgebonden budget' aanvragen en niet de zorg krijgen die ze verdienen doordat de zorgverlener geen zorg biedt
Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal

Wanneer
Op maandag 7 oktober verwelkomen we je graag om 08.00 uur in het Fletcher Hotel Stadspark aan de Gertrudisboulevard 200 in Bergen op Zoom. De bijeenkomst duurt tot 10.00 uur.

Hier vind je meer informatie over het programma. Dit is ook te vinden op www.bergenopzoom.nl.

Aanmelden
Aanmelden kan via het emailadres veiligheid@bergenopzoom.nl

We zien je graag 7 oktober!

Met vriendelijke groet,

Mevr. B. Trimbos - Klijs Msc
Resultaatmanager Veiligheid, Handhaving en Toezicht

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens