Het bestuur van KHN Lansingerland wil je met deze nieuwsupdate je op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je hier vragen over of wil je ons gewoon eens spreken? Mail ons dan op lansingerland@khn.nl en we nemen contact met je op.

Herstelplan Lansingerland

Samen met winkeliers- en ondernemersverenigingen en KHN Lansingerland hebben burgemeester en wethouders een zogenoemd ‘Herstel- en stimuleringsplan’ gemaakt. KHN Lansingerland heeft verschillende punten meegegeven als input. Bekijk hier het volledige herstelplan maar de belangrijkste punten staan hieronder samengevat.

Vergoeding contributie KHN 2021 en 2022 door gemeente Lansingerland

De gemeente zal voor alle bedrijven die lid zijn van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de contributie voor de aankomende 2 jaar vergoeden. Dit betekent dat de leden die contributie betaald hebben voor het jaar 2021 dit bedrag teruggestort krijgen via KHN. Ook voor 2022 zullen deze bedrijven geen contributiefactuur ontvangen van KHN.

Terrassen

Terrasuitbreiding is voor een jaar verlengd, tot mei 2022 en er komt ook een nieuwe terrassennota aan waar er eventuele ruimte is om hierin verruiming van terrassen (waar mogelijk) te bespreken voor de langere termijn.

Leges

Geen kosten voor vergunning aanvraag evenement.

Verder werken wij samen met de gemeente aan een update van het convenant Veilig uitgaan. Uiteraard houden wij je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Convenant Veilig uitgaan

Hierbij het geschetste doel dat de gemeente met deze update beoogt:

  1. Het opnieuw onder de aandacht brengen van het horecaconvenant en de bijbehorende doelstellingen:
    1. Het voorkomen en bestrijden van verschillende vormen van onveiligheid, overlast en verstoring van de openbare orde in het uitgaansgebied, zodat een veilig woon- en leefklimaat ontstaat.
    2. Afstemming toelatingstijdstip van alle horecabedrijven teneinde ongewenste nachtelijke verplaatsingen (zowel lokaal als regionaal) van horecapubliek te voorkomen.
  2. Het contact met de horeca vanuit de gemeente (met name de afdeling Veiligheid) weer nieuw leven in te blazen met het oog op het feit dat de horeca straks weer open mag en later in het jaar wellicht geen beperkende coronamaatregelen meer kent. Het is voor ons allen van belang dat de heropening van de horeca zo goed mogelijk verloopt en we met zijn alleen een veilig uitgaan in Lansingerland nastreven.
  3. Nieuwe kandidaten (horecaondernemers) hebben zich inmiddels gemeld en aangegeven toe te willen treden tot het convenant, een update is noodzakelijk.

Welkom terug borrel met KHN Lansingerland op 21 juni aanstaande

Op maandag 21 juni aanstaande organiseren wij een welkom terug borrel bij ‘t Manneke in Berkel en Rodenrijs. Gewoon een gezellig moment om met elkaar bij te praten, elkaar te zien en te horen, terug van weggeweest. Noteer deze datum alvast in je agenda.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens