Michael Boekholt, eigenaar van lunchroom De Beurs en tevens voorzitter van KHN Schiedam was blij verrast toen hij vanmorgen zag dat de 4000 euro van de TOGS op zijn rekening stond. Michael: “De afgelopen dagen heb ik mijn ups en downs en beleef ik veel sombere momenten. Toen ik vanmorgen zag dat er eindelijk weer een bedrag was bijgeschreven gaf dat veel rust in mijn hoofd.” De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) is een van de noodmaatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis.

Michael vertelt ons hoe hij de aanvraag heeft gedaan en hoe hij de komende tijd door hoopt te komen.

Wanneer heb je de aanvraag gedaan?

“De aanvraag voor de TOGS heb ik meteen gedaan, binnen het eerste uur dat het loket geopend was. Door de koppeling met e-herkenning waren veel gegevens al vooraf ingevuld en was ik met 5 minuten klaar. De bevestigingsbrief waarin stond dat ik de 4000 euro binnen twee weken zou ontvangen viel vandaag op de mat, terwijl op hetzelfde moment het bedrag al op mijn rekening was bijgeschreven.”

Waar ga je de 4000 euro voor gebruiken?

“Ik hoop met dit bedrag zoveel mogelijk vaste lasten te kunnen blijven betalen. Als alles blijft liggen, loop ik als ik weer open mag tegen een grote berg lasten op en dat wil ik voorkomen. De huur heb ik tijdelijk opgeschort en ik ben veel in gesprek met mijn leveranciers en andere partners. Ik hoop voor een deel op kwijtschelding, want anders red ik het niet met deze 4000 euro. Verder probeer ik goede afspraken te maken over mijn betalingsverplichtingen.”

Hoe nu verder?

“Deze 4000 euro geeft mij voor nu in ieder geval heel veel rust in mijn hoofd. Ik heb weer even ademruimte. De afgelopen weken ken ik echt mijn ups en downs. Ik heb ook veel sombere momenten en ben onrustig. Ik ben een kleine ondernemer en heb wel iets opgebouwd in de afgelopen zeven jaar. Maar zowel zakelijk als privé is het mij niet altijd voor de wind gegaan. En komend jaar wordt ook niet makkelijk. Hoe gaat het straks verder? Wanneer mag ik weer open? En hoe hard is de klap voor onze economie? Allemaal vragen die voorlopig nog onbeantwoord blijven. Nu zijn we lekker aan het schoonmaken en aan het klussen, zodat we straks hopelijk weer met een frisse start kunnen beginnen.”

Meer info over de TOGS

De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) is 1 van de 9 noodmaatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De TOGS is voor ondernemers die directe schade ondervinden van diverse kabinetsmaatregelen om het COVID-19 virus in te dammen. Gedupeerde ondernemers ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van € 4000 om hun vaste lasten te kunnen betalen. De TOGS is aan te vragen via: rvo.nl/tegemoetkomingcorona.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens