De Dag van de Ondernemer Netwerkborrel Roosendaal is verplaatst naar 2022 en de gemeente Roosendaal vraagt jou alert te zijn op de nieuwe aangescherpte corona maatregelen.

Het bestuur van KHN Roosendaal wil jou informeren over:

Netwerkborrel

Let op: de Dag van de Ondernemer Netwerkborrel Roosendaal is verplaatst! De gemeente Roosendaal had deze eigenlijk gepland op vrijdag 19 november aanstaande, maar in verband met corona is de borrel verplaatst naar 2022. Een definitieve datum wordt later bepaald.

Brief gemeente Roosendaal

KHN afdeling Roosendaal ontving de volgende brief van de gemeente Roosendaal:

Beste heer, mevrouw,

Op dinsdag 2 november heeft het kabinet de maatregelen ter bestrijding van de Corona-pandemie weer aangescherpt. Dat is echt heel vervelend, maar op dit moment kunnen we niet anders dan constateren dat we iets moeten doen om een nieuwe lockdown te voorkomen. Daarom doen we een dringend beroep op solidariteit en gezamenlijke bestrijding van het virus. We vragen u om u te houden aan de volgende nieuwe aangescherpte maatregelen die vanaf zaterdag 6 november gelden.

Gebruik van coronatoegangsbewijzen
Voor eet- en drinkgelegenheden (inclusief binnen en buiten terrassen) geldt:

  • Toegang is alleen mogelijk met een geldig coronatoegangsbewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag) voor iedereen vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met een geldig identiteitsbewijs worden gecontroleerd.
  • De controle vindt plaats door het gebruik van de CoronaCheck scanner app. Alle informatie over het gebruik van deze app is te vinden op www.coronacheck.nl.
  • De verantwoordelijkheid op de controle van de coronatoegangsbewijzen ligt bij de beheerder van de betreffende locatie. De gemeente ziet toe of de controles correct worden uitgevoerd.

Ondersteuning
Gebleken is dat veel ondernemers het lastig vinden om de controle van het coronatoegangsbewijs (CTB) toe te passen. Ik merk dat hier heel verschillend mee om wordt gegaan. Ook constateer ik dat bewust of onbewust de controle helemaal niet wordt uitgevoerd. Daar waar de gemeente kan, zal de gemeente bijstand leveren, ook bij creatieve oplossingen om toegangscontroles te optimaliseren (bijvoorbeeld gebruik van de polsbandjes). Er zullen mysterie guests worden ingezet die niet handhaven, maar rapporteren wat er gebeurt. We gaan uit van medewerking en willen niet handhaven, maar als het niet anders kan, dan zullen we dat zeker doen. Ik reken op uw medewerking.

Vragen?
Mocht u na het lezen van deze brief nog vragen hebben, kunt u in eerste instantie terecht op een van de volgende websites:

  • Algemene informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.
  • De meest gestelde vragen en antwoorden vindt u op de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (onder Downloads).

Voor verdere uitwerking van de maatregelen verwijzen wij u ook naar het voor uw branche geldende coronaprotocol. De protocollen worden continu aangepast naar de geldende maatregelen. U kunt uw protocol opzoeken op de website Mijn Coronaprotocol.

Het kan desondanks voorkomen dat niet duidelijk is welke maatregelen in uw situatie gelden. Neem dan contact op met mevrouw M. van de Crommenacker (horeca) of de heer R. van Gastel (economie/horeca), te bereiken op telefoonnummer 140165 of via info@roosendaal.nl.

Met vriendelijk groet,

Namens de burgemeester van Roosendaal,
M.J van de Crommenacker Handhavingsjurist

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens