Op 9 en 10 februari vond de jaarlijkse EMCup (European Mise en Place Cup) plaats. Studenten uit dertien landen presenteerden hun vernieuwende ideeën over welzijn in de hospitalitybranche. Hiermee biedt de EMCup een podium aan jong talent én een inspirerende ontmoetingsplek voor bedrijven en studenten.
Elk jaar organiseert HotelloTOP in samenwerking met Mise en Place en HRC International de EMCup in Maastricht. Het doel hiervan is om ambitieuze hospitalitystudenten en toonaangevende bedrijven met elkaar te verbinden. De EMCup biedt studenten een podium om hun talenten te tonen, vernieuwende ideeën te ontwikkelen en in contact te komen met de industrie. Tegelijkertijd kunnen bedrijven kennismaken met leiders van de toekomst en hen inspireren. Dit jaar was het thema van de competitie: Well-being, a business imperative?
Studenten uit dertien landen presenteerden hun vernieuwende en inspirerende ideeën over welzijn in de hospitalitybranche. Onder begeleiding van 63 business juryleden werkten zij hun visies uit tot concrete strategieën en oplossingen. De top tien plaatste zich voor de spannende finale: een Dragons’ Den-style pitch, waarbij zij hun visie verdedigden voor de jury en het publiek. De University of Essex - Edge Hotel School kwam als winnaar van de EMCup 2025 uit de bus. Dit team liet zien hoe hotels en restaurants welzijn kunnen integreren in de gastervaring en het personeelsbeleid. Denk hierbij aan duurzame, rustgevende omgevingen en werkmodellen die de work-life balance verbeteren.
Als KHN zijn we groot voorstander van evenementen als de EMCup. Wij geloven in de energie en vernieuwende ideeën van de jongere generatie. Studenten aan horecaopleidingen geven een positieve impuls aan onze branche. Met hen kunnen wij de uitdagingen van de huidige arbeidsmarkt het hoofd bieden. Bovendien zijn nationale en internationale hospitalitystudenten de horecaondernemers van de toekomst. Met hun ondernemerszin, creativiteit en eigentijdse visie kunnen zij als geen ander een bijdrage leveren aan een gezonde en toekomstbestendige horecabranche.