Recent heeft de gemeente Steenwijkerland ons laten weten dat zij de toeristenbelasting per 1 januari 2025 gaat verhogen.

Deze verhoging is al enkele jaren in de gemeenteraad aangekondigd, maar tot op heden was de verhoging nog niet bekend. KHN Steenwijkerland heeft met de leden van de werkgroep Horeca & Recreatie van Business Club Steenwijkerland deze voorgenomen verhoging besproken en de toelichting van de wethouder waargenomen. KHN Steenwijkerland is niet tevreden hoe dit proces vanuit de gemeente gelopen is en had hier graag eerder bij betrokken willen worden. Ook inhoudelijk zijn er tegenargumenten besproken. Alvorens we als KHN en Business Club Steenwijkerland een definitief standpunt innemen, hechten wij waarde aan jouw mening.

Het besluit tot verhoging van de toeristenbelasting wordt opgenomen in de Perspectiefnota van het college, die al op korte termijn wordt vastgesteld. Hoewel wij deze kwestie het liefst persoonlijk met jou hadden besproken, begrijpen we dat de start van het toeristenseizoen nadert en er weinig tijd rest. Daarom hebben we besloten om jou een vragenlijst voor te leggen, zodat we jouw input kunnen meenemen in onze reactie op dit gemeentelijk besluit. We hopen dat we deze besluitvorming nog kunnen beïnvloeden. Op 3 juni spreekt de werkgroep Horeca & Recreatie met de gemeenteraad en zal dit onderwerp in ieder geval aan de orde laten komen.

Via bijgaande link kun je de vragenlijst invullen, waarbij we jouw reactie graag ontvangen uiterlijk vóór 23 mei a.s. https://nl.surveymonkey.com/r/RV75SQK.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens