Lit is slang of straattaal afkomstig uit het Engels. Is het feestje Lit? Dan is het een super gezellig feestje. Ook een kroeg kan helemaal Lit zijn.

Is-Lit.nl is dan ook dé websitenaam van het nieuwe platform voor de horeca, want naast de betekenis in straattaal, staat de naam ook symbool voor de heropening van de horeca ‘er brandt weer licht’.

Waar kan ik uit?

Dit unieke platform in Nederland is in het leven geroepen om voor bezoekers direct inzichtelijk te maken welke horecagelegenheid nog plek biedt, rekening houdend met de coronavoorschriften. Bedrijven kunnen met 1 druk op de knop doorgeven of hun bedrijf vol of vrij is. Zo wordt de spreiding van bezoekers op een leuke en veilige manier gestimuleerd.

Geschikt voor alle horecabedrijven

De ontwikkeling van het platform was in eerste instantie bedoeld voor de natte horeca, maar vanwege het feit dat de terrassen open mogen en de gezondheidstriage en het maximale aantal bezoekers nu een ontzettend belangrijke controlefactor is, is het platform het ideale medium voor alle horecabedrijven. Daarnaast is de website een prachtige manier om uw horecabedrijf te promoten.

De website is volop in ontwikkeling en zal stap voor stap verder uitgebreid worden met o.a. een zelf in te stellen reserveringsblok en een evenementenoverzicht. Eén overzichtelijke plek met alle horecabedrijven in Steenwijkerland.

Hoe werkt het?

Via de nieuwe (mobiele) website kunnen bezoekers zien in welk horecabedrijf nog plek is en waar het vol zit. Tevens kan men heel gemakkelijk een reservering maken.

Gezondheidscheck

Is een bezoeker aangekomen bij het horecabedrijf, dan ondersteunt de site de horecaondernemer bij het afleggen van de verplichte triage. Door in te checken, kan de bezoeker zijn gezondheidsverklaring invullen en contactgegevens doorgeven. Deze gegevens worden door het systeem maximaal 14 dagen bewaard.

Funfactor

Is Lit voegt ook ‘fun’ toe aan het inchecken. In de nabije toekomst kan de bezoeker ervoor kiezen om met iedere check-in mee te doen in een klassement. Degene die het vaakst incheckt bij een bepaald horecabedrijf, wordt de eindbaas en maakt kans op leuke prijzen.

Evenementen

Ook evenementen gaan een steeds belangrijkere rol spelen binnen het platform. In deze fase draait het platform vooral om de vraag: “waar is hier in de buurt nog plek?” Maar wanneer, hopelijk in de zomer, de maatregelen steeds verder worden versoepeld verandert de focus steeds meer naar: “wat is hier in de buurt te doen?”

Kosten

Omdat Is Lit gefinancierd wordt door de gemeente Steenwijkerland, KHN en KopTop, kan jouw bedrijf deelnemen aan dit platform voor een eenmalig bedrag van 45 euro. Hier zit een persoonlijk promotiepakket bij in met posters en stickers met eigen bedrijfs QR code.

Wil jij jouw café of restaurant ook aanmelden? Klik dan hier.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens