De meest gehoorde klacht bij de KHN-helpdesk? ‘De financiële compensatie is onvoldoende en komt te laat’, aldus Karin Goosens, coördinator van het service- en adviesteam.

De horecaondernemers hebben de bodem van de put bereikt nu hun zaken vanwege het coronavirus wederom gesloten zijn. ‘Er zit inmiddels 3,5- tot 4 miljard eigen geld in de bedrijven’, zegt Simone van Laar, regiomanager Midden-Nederland voor KHN. ‘De faillissementen blijven nog uit, omdat iedereen zijn laatste centen en zelfs het pensioengeld in zijn café of restaurant stopt.’

De emoties lopen hoog op in de horecasector, de medewerkers van de KHN-helpdesk worden met agressie geconfronteerd. ‘De sfeer is soms grimmig’, zegt Goosens. ‘Mensen willen hun gal spuwen en reageren hun onvrede op ons af. Ik werd laatst drie keer achter elkaar aangesproken op een toon waarvan de honden geen brood lusten. Je voelt de stress bij die ondernemers. Ergens trekken we een grens. Je mag alles zeggen, maar ga niet schelden.’

De helpdesk krijgt zelfs ondernemers aan de lijn die aan zelfmoord denken. Omdat ze hun cliënten slechts op afstand kunnen bijstaan, zijn de medewerkers speciaal getraind op signalen van mensen die het leven niet meer zien zitten. Goosens heeft voor radeloze ondernemers al een paar keer het noodnummer 113 voor zelfmoordpreventie gebeld.

Lees op volkskrant.nl het volledige artikel.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens